Tour de Poadia – 95 km popcultuur én natuur

Programmeurs doen alvast een proefronde

Op zaterdag 19 juni fietsen de programmeurs een opwarmronde, vergezeld door andere bekende gezichten uit de Friese livemuziekscene en Willem de Vries, die tussendoor live verslag zal doen op Omrop Fryslân.

De Tour de Poadia is een samenwerking tussen de Friese poppodia Bolwerk, Iduna en Neushoorn waarbij de deelnemers in een dag al fietsend elke zaal aan zullen doen en hier een talentvolle artiest/band uit het Hit The North traject kunnen zien optreden. Ontstaan als ludieke actie om in coronatijd de verbinding tussen de podia aan te geven is de tour poadia in 2020 voor het eerst verreden door de programmeurs van de drie zalen. De vele positieve reacties heeft die programmeurs nu doen besluiten de tocht van 95km dit jaar voor iedereen toegankelijk te waarbij je naast de Friese popzalen dus ook nog toffe bands kan ontdekken!

Voor het bandprogramma is het ESNS project Hit The North benaderd om drie acts aan te leveren. Voor het Bolwerk zal dit folk & country artiest Timo de Jong zijn, Iduna wordt aangedaan door Americana vertolker Jonathan Rhodes met zijn band en in Neushoorn zullen punkrockers Cloudsurfers het podium betreden. Elke act zal driemaal een korte set spelen: eenmaal voor deelnemers die gestart zijn bij de eigen locatie en daarnaast nog een set voor de fietsers van de andere podia. Hierdoor zal er om 12u tegelijk gestart worden met de tour de poadia in zowel Drachten, Leeuwarden als Sneek. Een heuse driepodiatocht door het Friese landschap!