Thuistips van Iduna

Het is natuurlijk ontzettend treurig dat we momenteel niet open kunnen in verband met de maatregelen tegen het coronavirus. Natuurlijk zien we je het liefste in goede gezondheid zo snel mogelijk weer in Iduna, maar in de tussentijd hopen we je wat te kunnen helpen met dit muziekgerelateerd vertier en zullen we wekelijks nieuwe tips toevoegen!

17-4 LEESTIP: DE DUIVEL LIGT ALTIJD OP DE LOER – Een persoonlijke zoektocht door 45 jaar rock and roll geschiedenis

Muziekjournalist Harry de Jong (uit Heerenveen) is een graag geziene gast in Iduna. Deze maand heeft hij zijn 700 pagina’s tellende boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer‘ uitgebracht!

Tussen 1974 en 2019 interviewde hij rond de 2000 popmuzikanten. Hij zoekt zijn helden op en laat ze onder het genot van een geurig kopje thee een eind weg kletsen.

Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en the Dubliners. Hij was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak vlak voor diens dood.
Harry de Jong (1952) interviewde tussen 1974 en 2019 tussen de 1500 en 2000 popmuzikanten. In dit boek maakt hij een persoonlijke zoektocht door 45 jaar rock and roll geschiedenis en concludeert dat popartiesten ook maar gewone mensen zijn die vaak maar om één reden het vak in zijn gegaan: uit liefde voor muziek. Dit is geen popencyclopedie geworden, maar een tijdsbeeld. De Jong doet wat hij zich al in zijn jeugd heeft voorgenomen: hij zoekt zijn helden op, neemt tegenover hen plaats, zet zijn recorder aan en laat ze onder het genot van een geurig kopje thee een eind weg kletsen.

Kortom, een must read voor ALLE muziekliefhebbers.

10-4 IDUNA PUZZEL

We hebben een customized woordzoeker voor je gemaakt, met een greep uit de bandnamen die we over een tijdje weer bij ons op het podium verwachten! Download de puzzel hier zodat je deze kunt uitprinten en puzzelen maar!