Succesvolle eerste editie van POP IN DE TUIN

Zondag 9 juni was het eindelijk zover: de aftrap van het gratis toegankelijke festival Pop in de Tuin in Iduna’s achtertuin, het Thalenpark. Dit na twee dagen gegeseld te zijn door de onheilspellende en slechte weersomstandigheden met af lassen van Rock – en Dance in de Tuin tot gevolg. Het programma van vrijdag en zaterdag kon derhalve geen doorgang vinden, maar het publiek wist zondag massaal het sfeervolle festivalterrein te vinden om zich onder te dompelen in een gevarieerd aanbod aan popmuziek.
Hoe fraai was het zondag . Een zonnetje en een prettige temperatuur: ideaal festivalweer! Ruim 6000 bezoekers van alle leeftijden genoten van een gevarieerde line-up aan artiesten en bands verdeeld over twee podia.
Er was onder anderen in samenwerking met 3Voor12 Friesland ruimte gemaakt voor talentvolle en veelbelovende acts van Friese bodem. Sweetgodanimals, JSSY en The Crooked stonden muzikaal hun mannetje in een op ras tempo volstromend park.

Fata Boom

Fata Boom in de Tuin – fotograaf: Wietske Elzinga

Daarna was het de beurt aan de gepassonieerde soulzangeres Sabrina Starke, de Bob Marley tributeband Rootsriders met hun vertolkingen van de reggae-koning, het excentrieke Fata Boom en het illustere bubblegrunge kwartet Tape Toy. De gehele festivalweide ging er op los. Daartussen moet genoemd worden hiphop trio Het Gezelschap (waaronder De-Likt frontman Jordy) met hun energie voor tien.
Indiepopband Rondé trakteerde het publiek op hun hits en sloot het festival knallend af. Knallend, maar nu in de goede zin des woords!

Rondé

Rondé – fotograaf: Wietske Elzinga