Stoomcursus popmuzikant voor basisscholieren in HEA!

Samen met de opleiding onderwijsassistent muziek van ROC Friese Poort willen we kinderen uit gemeente Smallingerland kennis laten maken met de vele spannende facetten van de popwereld. Om die reden hebben beide organisaties de krachten gebundeld en de cursus “stoomcursus popmuzikant” opgezet. Momenteel draait de allereerste editie van het project.
In een periode van tien weken komt een groep basisscholieren uit de bovenbouw van de St. Lukasschool uit Drachten wekelijks naar Poppodium Iduna. Op vrijdagochtend krijgen ze les van studenten van ROC Friese Poort die aan de opleiding onderwijsassistent muziek studeren. Voor de studenten, die aan deze unieke opleiding studeren, er bestaat er namelijk maar één van in Nederland, een prachtige ervaring in de praktijk.
De leerlingen van de St. Lukasschool maken kennis met meerdere (pop) instrumenten, krijgen zangles en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het spelen in een band. Daarnaast draait het om expressie, samenspel en erachter komen waar ze zelf goed in zijn. Uiteindelijk beleven de leerlingen hoe het is om als échte popster in Iduna op te treden tijdens de eindpresentatie, ‘het popconcert’ voor de hele school en uiteraard de ouders.

Omrop Fryslân was bij de laatste repetitie en maakte een prachtig item voor HEA!