Poppodium Iduna stopt met buitenfestival In De Tuin

Poppodium Iduna heeft besloten in 2020 geen buitenfestivals te organiseren. Een combinatie van verschillende factoren hebben geleid tot dit besluit.

In 2009 organiseerde Iduna haar eerste buitenfestival; Dencity. Dit vond plaats op het Kyriat Onoplein. Na enige omzwervingen is Iduna vanaf 2012 neergestreken het Thalenpark, gelegen aan de achterzijde van het poppodium. In de loop der jaren heeft Iduna ook Popcity en de Jun fan Peije ontwikkeld. In 2019 kwamen deze verschillende disciplines samen onder de noemer ‘In de Tuin’.
Iduna wil haar activiteiten op het hoogste niveau neerzetten en de laatste jaren werd duidelijk dat dat steeds moeilijker werd. De stijgende prijzen die gemoeid gaan met het organiseren van gratis toegankelijke en grootschalige activiteiten, zorgen ervoor dat we onze evenementen niet meer kunnen blijven aanbieden op de manier die wij zo belangrijk vinden.

Ook hebben we in 2019 aan den lijve ondervonden dat het Nederlandse klimaat ook van grote invloed kan zijn op onze festivals, wat ertoe heeft geleid dat we twee van de drie festivaldagen hebben moeten afblazen. Dit met alle financiële gevolgen van dien.

Daarnaast ziet Iduna ook dat er gelukkig een heel veelzijdig festivalklimaat is. De afgelopen jaren zijn er vele festivals bij gekomen wat er voor heeft gezorgd dat je als bezoeker bijna elke week wel een leuk festival kan bezoeken. Voor Iduna maakte het grote aanbod het helaas wel lastiger om de leukste aansprekende namen te boeken die ook nog passen binnen het gratis toegankelijke concept.

In de loop der jaren heeft Iduna ruim 110.000 bezoekers weten te trekken met haar buitenprogrammering en bood het een podium aan meer dan 200 acts. Het geweldige publiek en de toffe acts waren dan ook de belangrijkste reden om de afgelopen jaren de buitenfestivals te blijven organiseren en we willen iedereen die daar op wat voor manier dan ook aan heeft bijgedragen heel erg bedanken.

Iduna blijft altijd op zoek naar manieren om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met popcultuur. We zijn ervan overtuigd dat met het stoppen van de buitenfestivals zoals die de afgelopen jaren zijn georganiseerd, er ruimte ontstaat om nieuwe paden te bewandelen en nieuwe initiatieven te ontplooien.