‘In De Tuin’ – Poppodium Iduna gooit de festivals in het Thalenpark over een nieuwe boeg

Al een aantal jaren organiseert Poppodium Iduna als enige Friese poppodium drie gratis toegankelijke buitenfestivals per jaar in haar achtertuin, het Thalenpark te Drachten. Dat zijn het rock/blues festival Jûn fan Peije, dancefestival Dencity en later in de zomer Popcity. Vanaf dit jaar krijgen de festivals een ander gezicht, een iets andere planning én een nieuwe naam! Onder de festivalnaam ‘In De Tuin’ organiseert Poppodium Iduna drie festivals met ieder een geheel eigen karakter op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni.

Vrijdag 7 juni vindt Rock in de Tuin plaats, op de vooravond van Peije Dei met aandacht voor rock, blues en verwante stijlen. Zaterdag 8 juni is het tijd voor het dance- en urban festival Dance in de Tuin. Zondag 9 juni vindt op hetzelfde veld popfestival Pop in de Tuin plaats, waar naast gerenommeerde popnamen meer aandacht geschonken zal worden aan regionaal talent in de vorm van een tweede podium. Pop in de Tuin is onderdeel van de Drachtster Culturele Zondagen.

De eerste bevestigde namen voor het festivalweekend op vrijdag 7 juni zijn rocksensatie DeWolff, bluesveteraan Erwin Java band feat. Phil Bee, Britse Bluesgitarist Matt Schofield en Rock’n Roll formatie Raw Medicine, op zaterdag 8 juni zijn dat rapper Donnie, dance-acts Phalerieau & Alainde Lon, Dirrty Berry en Girls Love DJ’s. Op zondag 9 juni tijdens Pop in de Tuin staan indiepopband Rondé, reggaeband en Bob Marley tribute Rootsriders, soulzangeres Sabrina Starke en hiphop electro trio Het Gezelschap op het festival!
De volledige line-up wordt de komende weken bekend gemaakt via festivalindetuin.nl