In De Tuin: 3 dagen gratis festival in het Thalenpark

Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni organiseert Poppodium Iduna drie dagen gratis toegankelijk festival in haar achtertuin, het Thalenpark te Drachten, dit jaar onder een nieuwe festivalnaam: In de Tuin!
Elke festivaldag heeft een geheel eigen karakter en alledrie de dagen staat het Thalenpark in het teken van goede muziek, gezelligheid en lekker eten.

Op vrijdag 7 juni presenteert Poppodium Iduna een avond vol rock, blues en verwante stijlen in het Thalenpark van 18 tot 23.30 uur. Voorheen bekend als Jûn fan Peije, maar nu onder de nieuwe naam Rock in de Tuin kun je deze avond genieten van rocksensatie DeWolff, bluesveteraan Erwin Java met band featuring Phil Bee, Britse Bluesgitarist Matt Schofield, rock’n roll formatie Raw Medicine, rockzangeres Dilana en rockabillygezelschap Dolltones!

Zaterdag 8 juni transformeert het Thalenpark in een dance-walhalla van 16.00 tot 23 uur! De Tuin staat volledig in het teken van dance en urbanmuziek, net zoals je voorgaande jaren gewend bent tijdens Dencity.
Rapper Donnie, DJ’s The Partysquad, Outsiders, Phalerieau, Deepend, Girls Love DJ’s en Dirrty Berry maken er gegarandeerd een mooi feest van!

Gevestigde popnamen én talentvolle acts spelen op zondag 9 juni van 16.00 tot 23.00 uur tijdens Pop in de Tuin. Indiepopband Rondé, soulzangeres Sabrina Starke, de ultieme Bob Marley tribute Rootsriders, electro/ hiphoptrio Het Gezelschap met frontman Jordy van De Likt, bubblegrunge kwartet Tape Toy en hiphoptrio Fata Boom maken er een gevarieerde dag van! Op het 3voor12Frieslandpodium laten talentvolle regionale acts Sweetgodanimals, JSSY en The Crooked van zich horen.

Uiteraard wordt dit festivalweekend ook aan de innerlijke mens gedacht. Diverse lokale foodtrucks staan het hele weekend In De ProefTuin met een gevarieerd aanbod aan lekker eten!