Drukstbezochte editie Popcity ooit

Zondag 22 juli vond de vijfde editie van festival Popcity plaats in Iduna’s achtertuin het Thalenpark. De zon straalde en Drachten kwam massaal af op de gevarieerde line-up met als grote publiekstrekkers Kraantje Pappie en Martijn Fischer, Waylon. Met zo’n 15000 bezoekers is dit de drukstbezochte editie van Popcity tot nu toe!
Winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân Lester Blackfield opende het festival waarna poppunkers Call it Off het stokje overnamen en de sfeer er goed in kregen.


Vervolgens kwam buurtprovinciegenoot Kraantje Pappie s’middags al naar het park om er vanaf het eerste moment een gigantisch feest van te maken. Tijdens zijn nummer Feesttent veranderde het Thalenpark in een feestende massa.
‘Kraan’ eiste niet alleen muzikaal de aandacht van het publiek op: hij nodigde zijn kleine nichtje tijdens zijn show kort uit op het podium voor haar allereerste festivalbeleving en haar ontwapenende reactie deed de mensen smelten.
De ‘Balkanezen’ van Projekt Rakija met als geestelijk leider de Bosnische gitarist Igor Sekulovic, zetten het feest vrolijk voort met hun energieke show. De muzikanten kijken letterlijk en figuurlijk over alle grenzen en hun repertoire is een cross-over optima forma.
Martijn Fischer zorgde er met de vele hits van Hazes voor dat het park veranderde in een groot gezellig meezingfestijn, één groot feest der herkenning. Fischer is dan ook een zeer geloofwaardige vertolker van het erfgoed van Nederlands volkszanger aller tijden. Eerder bewees hij dit in de musical ‘Hij gelooft in mij’.
Afsluiter Waylon had het publiek van A tot Z op zijn hand, vertolkte een schitterende set en bewees opnieuw rasentertainer te zijn en daarmee de perfecte afsluiter.
De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op het festival, wat de succesvolste editie kan worden genoemd sinds het bestaan vijf jaar geleden. Het werd wederom een mooi feest in met een gevarieerd programma en dito publiek: jong en oud. Een prachtige start van de zomervakantie!