Drachten trapt vakantie af met drukbezocht Popcity

Zondag 23 juli 2017 vond alweer de 4e editie plaats van het jaarlijks terugkerende gratis toegankelijke Popcity in Drachten

Plaats van handeling: het wederom sfeervolle Thalenpark, onze eigen achtertuin!  Zeer tevreden kijken we terug op het drukbezochte festival met als grote publiekstrekkers Ali B en band en knallende afsluiter rockband De Staat. Na wat flinke buien bij aanvang van het festival brak de zon door en werd het droog, precies op het moment dat Ali B vlak voor zijn show het backstageterrein kwam betreden. Bij aanvang van zijn show stond het Thalenpark al vol met uitzinnig publiek, waaronder veel gezinnen die duidelijk speciaal voor deze rasentertainer en publiekspersoonlijkheid de weg naar het park hadden gevonden.

fotografie: Anneke Klungers

Gesterkt door het succes van eerdere edities met o.a. Jett Rebel, Douwe Bob en Kensington, werd het afgelopen zondag wederom een mooi feest in Drachten met een gevarieerd programma en dito publiek: jong en oud! Traditiegetrouw werd het festival geopend door de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân: jong talent Katie Koss. Het Fries/ Groningse Stuart Mavis betrad als tweede het podium. Na publiekstrekker Ali B was de beurt aan sixties rock’n roll formatie Jerry Hormone Ego Trip en stroomde het park opnieuw vol om naar de vernieuwde, meer elektronische sound van indiefolkband Mister and Mississippi te luisteren en vervolgens te dansen en te genieten van de aanstekelijke mix van rock, ska, reggea en rumba van TenTemPiés.

Rockband De Staat sloot Popcity af met een vette en strakke liveshow. En zoals we van hun inmiddels gewend zijn ondersteund door prachtige visuals. Moeder natuur leverde wel erg letterlijk een knallende bijdrage aan het einde van het festival; de Nijmeegse rockers waren genoodzaakt om de toegift achterwege te laten door een aanzwellend donder en bliksem. Rap en vochtig, maar vooral tevreden toog het publiek huiswaarts.

fotografie: Wietske Elzinga