ZEA en Tsead Bruinja samen op Skuorre- en Tsjerketoer naar Museum Dr8888

Muzikant met nieuwe album ‘Witst noch dat d’r neat wie’ en dichter met nieuwe bundel ‘Ynbêde / Ingebed’.

Dit voorjaar slaan Arnold de Boer – ZEA – en dichter Tsead Bruinja de handen ineen voor een gezamenlijke tour door Friesland en Amsterdam. Tijdens hun Skuorre- en Tsjerketoer presenteren beide makers nieuw werk en doen ze in Drachten op zondag 24 april het auditorium van Museum Dr8888 aan. ZEA speelt muziek van zijn in november uitgebrachte album Witst noch dat d’r neat wie en oud-Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja brengt werk uit zijn nieuwe bundel Ynbêde / Ingebed, die op 25 maart uitkomt bij de uitgeverij van de Afûk. Daarnaast brengen De Boer en Bruinja tijdens de tour, langs verschillende pittoreske kerkjes, podia en een schuur, samen werk op het podium.

ZEA speelt nieuw werk van Witst noch dat d’r neat wie
In november vond de release van Witst noch dat d’r neat wie plaats, het tweede Friestalige album van ZEA en een coproductie van Explore the North en de Popfabryk. De releasetour moest door de coronamaatregelen vroegtijdig afgebroken worden, waardoor ZEA het werk van zijn tweede Friestalige album voor het eerst op de Friese podia zal presenteren tijdens de Skuorre- en Tsjerketour. Witst noch dat d’r neat wie kenmerkt zich door intieme en poëtische teksten en muziek, waarmee het uitermate geschikt is voor kleinere podia als kerken.
Arnold de Boer: “Voor de totstandkoming van Witst noch dat d’r neat wie, heb ik samengewerkt met verschillende (internationale) artiesten. Het is een heel talig album geworden, waarin poëzie een grote rol speelt. Tsead heeft me geholpen met een vertaling van een van mijn Friese teksten. We werken regelmatig samen; zijn poëzie en mijn muziek sluiten erg goed bij elkaar aan, óók inhoudelijk, we worden geraakt door dezelfde thema’s. Dus deze gezamenlijke tour, waarbij we los van elkaar ons eigen nieuwe werk laten horen én we samen optreden, voelt heel natuurlijk. “

Nieuwe bundel Tsead Bruinja Ynbêde / Ingebed
Dichter Tsead Bruinja draagt tijdens de Skuorre- en Tsjerketour werk uit zijn bundel Ynbêde / Ingebed voor, deels in samenspel met ZEA. Ynbêde / Ingebed komt op 25 maart uit bij de Afûk. De bundel vertelt persoonlijke verhalen over liefde en leven in een roerige periode van Bruinja’s leven, maar ook levensverhalen van anderen. Tsead Bruinja: “Als Dichter des Vaderlands ging ik samen met Arnold, een (wisselende) gastdichter en fotografe Rosa van Ederen langs Friese verzorgingshuizen. Daar gingen we in gesprek met ouderen over hun jeugd en leven, waarna we dat samen met hen in een liedje verwerkten.” De tour droeg bij aan de band tussen De Boer en Bruinja: “De ouderen deelden heel intieme persoonlijke verhalen met Rosa, Arnold en mij, onder andere over hoe zij de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Dat zorgde ervoor dat wij ’s avonds in het hotel aan het diner ook verhalen gingen delen over onze ouders en grootouders.”

zondag 24 april 2022

Deur: 14:30

Aanvang: 15:00 - 17:00

€11 vvk, €11 deur

Bestel hier je ticket
facebookevenement

Artiesten: