Tijdens Zappop zap je door diverse ruimtes in De Lawei langs verschillende genres en artiesten op het gebied van popmuziek. Onder andere brass-sensatie Gallowstreet, funky hiphop met soul & jazz van The Cool Quest, de Nederbeat van The Jerry Hormone Ego Trip en garage-elektro-punkpop van 45acidbabies zijn te zien. Het popfestival is een samenwerking met schouwburg De Lawei.

Gallowstreet
De twaalfkoppige brass-sensatie Gallowstreet blaast elke zaal omver. Met tien toeters en een ijzersterke ritmesectie maakt dit collectief een overdonderende mix van New Orleans brass, hiphop en afrobeat. De band begon op lokale buurtfeesten in Amsterdam, maar stond in mum van tijd op Lowlands, North Sea Jazz en zelfs dancefestival Pitch. Met bandleden van o.a. Jungle by Night en Koffie een garantie voor feest.

The Cool Quest
Funky bas, jazzy piano, dikke raps en een flinke dosis synths is het recept van The Cool Quest. Ze gaven al eens een succesvol optreden op Simmerdeis, de single Shine werd een regelrechte hit, ze werden 3FM Serious Talent en zijn bekroond tot beste groep bij Radio 6! Speciaal voor Zappop komen ze even de studio uit waar ze momenteel een nieuwe plaat aan het opnemen zijn. Kortom; een prachtige kans om alvast wat van de nieuwe tracks live te gaan beluisteren!

The Jerry Hormone Ego Trip
The Jerry Hormone Ego Trip is de nieuwe band van de Rotterdamse schrijver (en ex-gitarist van The Apers) Jerry Hormone. Onvervalste Nederbeat die menigeen doet denken aan de Kik. Liedjes over tederheid, de kaketoekan, een medicijnman, en zusjes van vrienden die stout, stout, stout zijn. Elk liedje een verhaal. Combineer dat met een strakke energieke liveband en je hebt The Jerry Hormone Ego Trip.

2ManyKofferDJs
Visualmagiër Richard Toepoel (Beun&Haas) en DJ Rick Klap (Klapf) zijn al jaren fan van de grote 2manydjs, en besloten de eerste dj-cover-act ooit op te tuigen. De mannen delen een gezamenlijke passie voor 2manydjs. Voor Richard was het een inspiratie voor zijn visuals, voor Rick de inspiratie om ook te willen DJen. Ergens in een stoffig hoekje van de Oldehove kwamen de ideeën ter sprake en na ondermeer shows op Welcome to The Village en Explore the North nu op Zappop.

45acidbabies
45acidbabies is een van dé ontdekkingen van de afgelopen Popronde. Een stel ruige jonge honden uit Utrecht met iets wat ze zelf omschrijven als garage-elektro-punkpop. De band staat garant voor een energieke live-ervaring. Met wortels in de Herman Brood Academie timmeren ze flink aan de weg. 3FM heeft ze inmiddels ontdekt en dit weekend spelen ze op Noorderslag.

Daarnaast de alternatieve rock van Exitlight Empire, indierock van de bands Karawane en Kinoo, psychedelische bluesrock van Feral Tides en stand-up comedy! 

Meer dan muziek
Zappop is meer dan alleen muziek. In verschillende ruimtes van De Lawei kan de bezoeker volop zappen tussen verschillende soorten muziek, lokaal talent, comedy, dj’s en meer.

zaterdag 04 maart 2017

Aanvang: 21:00

€15 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
Facebook event

Artiesten: