Het Californische Yawning Man werd in 1986 opgericht en was één van pioniers van de Palm Desert Scene. Zij organiseerden als eerste de ‘generator parties’ in de woestijn en werden hierdoor invloedrijk voor bands als Queens Of The Stone Age, Fu Manchu en Kyuss. De band werd opgericht in 1986 maar is pas sinds 2005 bezig met toeren en platen uitbrengen.
Mario Lalli (Fatso Jetson) op basgitaar, Gary Arce op gitaar en Bill Stinson op drums maken een broeierige sfeer waarbij schurende gitaren en dreigende drums de belangrijkste elementen vormen. De band speelt desert-rock maar laat zich evengoed beïnvloeden door psych-rock, spaghettiwestern-soundtracks, krautrock, hard rock, roots punk, surf en jazz.

Support is The Hunting Party. Dit Friese trio is sinds januari 2013 actief en speelt intense post-rock / indie. The Hunting Party maakt muziek die meer dan eens doet denken aan de gitaarmuren van bands zoals Sonic Youth, Motorpsycho of And You Will Know Us By the Trail of Dead. Bij The Hunting Party resulteert het in een avontuurlijke mix met onverwachte tempowisselingen, langdurige solo’s, ladingen feedback en vreemdsoortige melodielijnen. Zo klinkt de band zo nu en dan heerlijk dromerig, om vervolgens uit te barsten in een explosieve climax.

zondag 23 juni 2019

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 18:00

€10 vvk, €12,50 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: