De Amerikaanse black metal band Wolves in The Throne Room op bezoek in Iduna

Tijdschema:
19:30 Stygian Bough
20:45 Incantation
21:50 Wolves in the Throne Room

Na in 2006 en 2007 twee albums uit te brengen weet de band het genre black metal nieuw leven in te blazen, geïnspireerd door de natuur van Noordwest-Amerika. In een mix van black metal, dark ambient, doom en folk groeien ze uit tot één van de grootste en meeste geliefde bands binnen het genre. Recent tekende Wolves in The Throne Room bij het label Relapse Records en bracht in augustus 2021 album zeven ‘Primordial Arcana’ uit. Zware metalen noemt in de albumrecensie de typische vocalen en bezwerende ondertoon die terugkomen in de plaat. Hierdoor laat de band een onuitwisbare indruk achter vol herkenning, die vooral live goed versterkt wordt en typisch Wolves in The Throne Room is.

Special Guest is vandaag Incantation! Zonder enige twijfel hoort Incantation tot de fundamenten waarop het death metalgenre is gebouwd. Waar dat wellicht in de jaren 90 nog niet door iedereen zo ervaren, is dat nu wel anders. Honderden bands hebben zich laten inspireren door de loodzware, donkere sound van de band rond John McEntee. Met ruim 30 jaar ervaring weet Incantation keer op keer te overtuigen. Of dat nu met het nieuwste album Sect Of Vile Divinities is of live op het podium.

Als support neemt de band Stygian Bough mee. Een samenwerking tussen Bell Witch en Aerial Ruin en een combinatie van darkfolk en doommetal. De nieuwe plaat ‘Stygian Bough – Volume 1’ is het geluid minder heavy dan je gewend bent van Bell Witch. Door meer meditatieve zang en akoestische passages klinkt het geheel lichter, maar het blijft nog duidelijk ook doommetal. Naast Stygian Bough neemt Wolves in The Throne Room nog een special guest mee.

zaterdag 15 oktober 2022

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30 - 23:00

€ 23,- vvk, € 25,- deur

Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: