Op 14 oktober komen er twee supertoffe Friese Indie bands voor een dubbele headline show naar Iduna.

Psychedelische Indie Rock band Seewolf die je mee terug in de tijd neemt en zijn analoge opnames terugbrengen naar een tapemachine waar o.a. de muziek van Neil Young, Van Morrison en Tom Waits door de sporen gelopen zijn. Daarnaast staat William Seen’s Transport Music op de planken, een popgroep die melodieuze popliedjes ten gehore brengt en sterk leunen op vocale harmonie gedreven muziek van The Byrds, Big Star en The Jayhawks. Dit belooft een toffe avond te worden waar je dubbel zoveel van kan genieten.

Overtuigde eenvoud, angstaanjagende rust en een razende wind. Dat is het geluid van Seewolf. Vier mannen uit het noorden die tijd nemen om iets te vertellen met hun nummers en daarbij geen noot teveel spelen. De muziek kan het beste omschreven worden als Psychedelische Indie Rock. In 2015 laten de mannen een tapemachine verschepen van San Francisco naar Friesland. Op diezelfde tapemachine heeft muziek van o.a. Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en The Grateful Dead door de sporen van het apparaat gelopen. In de achterkamer aan de Oudebildtdijk kan Seewolf analoog opnemen en werken ze toe naar een EP, verwacht in 2022, en alvast een nieuw album, welk volgend jaar verwacht wordt.

De in het noorden van Nederland gevestigde popgroep William Seen’s Transport Music brengt melodieuze popliedjes die sterk leunen op vocale harmonie gedreven muziek van The Byrds, Big Star en The Jayhawks. Singer-songwriter Egbert van der Werff vormt de band in 2005 samen met drie mede-Friezen, multi-instrumentalist Rene Monsma op bas, drummer Gilbert Terpstra en gitarist, muzikale duizendpoot en songwriter JP Hoekstra (Krezip, Douwe Bob). Samen ontwikkelen ze een vocale harmoniestijl vermengd met krachtige popmelodieën die het geluid van hun favoriete bands weerspiegelen.

Vanaf het eerste album ‘Can I Sit Here And Absorb?’ in 2012 maakt de band nummers geladen met warme vocale harmonieën. Met meerdere singles en een festivalhoogtepunt op Welcome to The Village volgt het tweede album ‘I Am The Ocean’. 4 nummers van dit nieuwe album worden kort na de release in een live sessie opgenomen in Zalen Schaaf en mag de band optreden in het radioprogramma van Leon Blokhuis op NPO Radio 2. Met een kleine wisseling in de band zal William Seen’s Transport Music’s show in Iduna een mix zijn van zijn hele oeuvre, verwacht zowel oude als nieuwe nummers.

vrijdag 14 oktober 2022

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 23:30

€ 10,- vvk, € 10,- deur

Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: