Doom/death superproject Vallenfyre heeft onlangs zijn derde langspeler uitgebracht en komt 15 september naar Poppodium Iduna!

Update: Massive Assault wordt wegens een blessure van de drummer vervangen door Sledgehammer Nosejob (waarin tevens bandleden van Massive Assault zitten). Begin dit jaar brachten ze hun debuut Stop! Hammertime! uit; een heerlijke mix van thrash en death ‘n’ roll.

De band debuteerde in 2011 met het goed ontvangen ‘A Fragile King’. Oprichter en Paradise Lost-gitarist Gregor Mackintosh, die hier ook de zang voor zijn rekening neemt, recruteerde Paradise Lost-drummer Adrian Erlandsson en My Dying Bride-gitarist Hamish Glencross. Samen gaan ze voor een vette old-school benadering van het genre, met als belangrijkste invloed de Zweedse scène van eind jaren 80. Terwijl Paradise Lost door de jaren heen voor een iets melodieuzere aanpak heeft gekozen, viert de aloude death metal-agressie hoogtij bij Vallenfyre, inclusief bulderende grunts, crunchy riffs en galopperende drums. Op hun tweede album gingen ze verder op dit elan, en als retro en metal supergroups momenteel ‘in’ zijn, dan is dit zeker een van de meer geslaagde samenwerkingen.
Met ‘Fear Those Who Fear Him’ levert Vallenfyre hun derde langspeler af. Het album bevat een smakelijke mix van death, doom en grind. De muziek, nog steeds geïnspireerd door bands als Hellhammer/Celtic Frost, Autopsy, Discharge, Nihilist en dergelijke, heeft een nog rauwere sound dan ooit tevoren, een ultra smerige gitaarsound en de stem van Greg maken het een heerlijk bruut album zonder compromissen.
Vallenfyre speel niet vaak live, maar hun sporadische optredens zijn tot nog toe steeds een succes geweest. Een absolute must voor liefhebbers van oude death & doom!

Vallenfyre neemt tijdens haar Europese tournee het Duitse Implore mee op tour. Dit Duitse trio maakt een unieke hybride mix van zwart geblakerde Death Metal, Grindcore, Crust en Hardcore. Denk hierbij aan invloeden van bands als Nasum, Converge, Nails, Napalm Death en Dismember. Implore staat op het punt via het Century Media label haar tweede langspeler “Subjugate” uit te brengen. In haar korte bestaan (vanaf 2013) heeft deze Duitse tourmachine o.a. Heaven Shall Burn drummer Christian Bass en Suffocation drummer Kevin Talley in haar gelederen gehad en al festivals mogen spelen als Obscene Extreme, Metaldays en Summerbreeze. Eentje om in de gaten te houden dus!

Fans van vuige Death Metal uit de school van Entombed, Dismember en Bolt Thrower zijn bij Massive Assault op het juiste adres. Dit uit Hoogeveen afkomstige kwartet bracht recentelijk haar derde album “Mortar” uit op het befaamde Duitse label FDA Rekotz. Een album met een heerlijke authentieke Death Metal sound verweven met hedendaagse invloeden uit de D-beat en Crust Punk.

Opener vandaag is het uit Leiden afkomstige Graceless. Deze band mag dan relatief nieuw zijn in de vaderlandse metalscène maar alle leden hebben hun sporen al dik verdiend in bands als Soulburn, Xenomorph en Nailgun Massacre. Begin juni bracht de band haar debuutplaat “Shadowlands” uit. Een plaat die aanhangers van Death Metal bands als Autopsy, Asphyx en Obituary absoluut enthousiast zal maken!

vrijdag 15 september 2017

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€8 vvk, €10 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: