Tijdschema:
20:30 Two Two 79
21:20 Varukers
22:30 UK Subs

Een introductie hoeven ze eigenlijk niet meer maar na een afwezigheid van vier jaar zijn de UK Subs terug in Iduna. De legendarische frontman Charlie Harper is inmiddels 73 lentes jong en nog immer niet te stoppen. Als onderdeel van de eerste golf Engelse punkbands uit de jaren ’70 hebben de Subs elk jaar sinds hun bestaan nog opgetreden, in totaal duizenden optredens over de hele wereld.
De hoogtepunten uit de geschiedenis zijn er te veel om op te noemen: zeven opeenvolgende Top 40 hits tussen 1979 en 1981, vijf decennia touren, tientallen albums én een nog immer groeiende schare fans zijn maar een paar voorbeelden.
De Subs brachten vorig jaar hun 26e album ‘ZieZo’ uit waarmee ze het alfabet aan platen vol hebben gemaakt. Verwacht daarom vandaag een set met tracks van elk album en daarnaast al die tijdloze hits!

Waarbij de Subs aan de wieg stonden van de eerste punkgolf; waren The Varukers een van de initiators van de tweede. Samen met bands als GBH en Discharge zijn zij grondleggers van de UK 80 ook wel betonpunk sound genoemd. Een geluid dat harder en compromislozer was dan de eerste golf punkbands en een perfect huwelijk tussen punk en hardcore genoemd kan worden. Eind oktober bracht de band zijn meest recente album ‘Damned & Defiant‘ uit waarmee de band nu op Europese tournee is en Iduna aan zal doen!

Opener vandaag is de uit Groningse afkomstige punkband Two Two 79 (vernoemd naar de sterfdag van Sid Vicious). Two Two 79 was actief van 1979 tot 1982, toen ze na de release van hun debuut plaat er mee kapten. In 2006 vonden de drie originele leden elkaar weer en sindsdien maakten ze vier albums en twee EPs – die in goeie punktraditie gratis te downloaden zijn. Vanaf 2013 spelen ze ook weer live – met tegenwoordig Henry (Rat Patrol) op drums. Old punkers never give up!

vrijdag 16 februari 2018

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€14 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: