‘70s rock spirit en de drang om Rock ’n Roll weer een vleugje gevaar te geven

Tricklebolt is een krakend, schurend, zwetend muzikaal en sonisch oergevoel dat doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Motörhead. Hoewel deze rockband hun roots heeft in de 70’s, is ook Nederlandse blues zanger Harry Muskee een grote inspiratiebron. Bij de muziek van Tricklebolt moet je denken aan authentiek rauw gitaargeluid, een zwevend Hammond- tapijtje en psychedelica, aangevuld met hooks en looks als die van Fatal Flowers.
De band is opgericht in 2014 en heeft sindsdien groot succes geboekt. Zo hebben ze op festivals als Zwarte Cross en Eurosonic gestaan en speelden ze als support act voor onder andere Di-rect, Golden Earring en DeWolff.  Na twee full-length albums nam Tricklebolt in de zomer van 2020 ’s werelds eerste Drive-In Live album op, dat in 2021 het daglicht ziet. “Dit album gaat over het vertrouwde nest ontgroeien. Over het zoeken naar een bestemming en ontdekken wie je reisgenoten worden en wie niet… Get aboard on the plane of life, vlieg ‘Straight into the Blue’.” Zo vertelde bandlid Bastian Pen erover in een interview met Blues Magazine. De band probeert met elk nummer een andere uithoek op te zoeken en gaat voor een spontaan en ongepolijst geluid.

Met Dokkum als thuishaven weet je al hoe laat het is. Het dreampop collectief van SWEETGODANIMALS loopt gelijk op met de doorstart van ziekenhuis De Sionsberg. Met de succesvolle debuutplaat Distant (2019) betreden ze in de zesde versnelling het podium. Verwacht dansbare popmuziek met New Wave invloeden. “Dynamische gitaarrifjes, interessante gitaarsolo’s en vier bandleden met attitude die opgaan in nummers als Fluctuate, Your Mind en Distant.“ – 3VOOR12

vrijdag 24 september 2021

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€10 vvk


Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: