De officiële grondleggers van ska-dansvloeren over de hele wereld, The Skatalites komen naar Drachten! Deze legendary cats begonnen in de jaren 60 als backing band voor o.a. Toots and The Maytals, Prince Buster en The Wailing Wailers (inderdaad, die met Bob Marley, Peter Tosh and Bunny Wailer).

Ze zijn ook medeverantwoordelijk voor het verspreiden van de Jamaicaanse muziek over de wereld en meer bepaald voor de importantie ervan in Europa. Door verschillende strubbelingen in de groep, komt er een split maar begin de jaren tachtig is er een eerste reünie die meeprofiteert van de skarevival die op dat moment aan de gang is. De Skatalites touren nu nog steeds, met een aantal muzikanten van de oorspronkelijke bezetting, weliswaar aangevuld met een nieuwe generatie muzikanten.

Hun aanstekelijke ritmes zijn niet alleen een (s)katalysator geweest voor talloze genres als reggae, dub, dancehall, ragga en ska-punk. Ook certified hitmakers als The Police, The Clash, The Specials, The English Beat, Sublime en No Doubt geven openlijk toe dat die onmiskenbare Skatalites-juice door hun aderen stroomt.

DJ Steely zal plaatsnemen achter the wheels of steel.

donderdag 02 mei 2019

Deur: 19:30

Aanvang: 20:30

€18 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: