van dijsseldonk, planteijdt en spanjers play music of the band

Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar jaren geleden in hun gezamenlijke liefde voor The Band.
De jaren ’60 waren de hoogtijdagen van de legendarische muziekgroep ‘The Band’, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvond, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history” waren, aldus de ‘Boss’ Springsteen.
Ja, en daar zit natuurlijk wel wat in als je bedenkt dat Robbie Robertson, Rick Danko, Levon Helm deel uitmaakten van The Band. Om nog maar te zwijgen van de samenwerking met Bob Dylan, begin jaren ’70.

Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt nadert de muziek en samenzang van deze helden op verbluffende wijze. In hun nieuwe programma: “The Band, Friends & Neighbours” blijven ze hoogtepunten uit het The Band-Songbook vertolken, maar er komen ditmaal ook wat vrienden op bezoek: Dr. John, Allen Toussaint, Bobby Charles, en -wie weet- Dylan zelf…

Hun wapens: een piano, gitaren, mandoline, accordeon en dus die drie stemmen. Dit trio is zo goed op elkaar ingespeeld dat drums niet gemist worden. Zij brengen een dynamisch, semi-akoestisch concert: soms voluit in de ‘groove’, dan weer leeg en verstild, maar altijd gebracht met avontuur, smaak en verstand van zaken.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelde piano en Hammond bij o.a. JW Roy, Luther Allison en Normaal.
Eric van Dijsseldonk was frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam verder ging met mooie songs maken. Ook vaak te zien als de gitarist van o.a. Ricky Koole en Erwin Nyhoff.
Wouter Planteijdt maakt al ruim drie decennia de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht drie fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij actief als gitarist, songwriter en producer bij o.a. Paul de Munnik en Sanne Wallis de Vries.
Eerder speelden zij met Leo Blokhuis in de theatervoorstelling “The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz”.

 

zaterdag 07 november 2020

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€15 vvk


Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten:

  • Spanjers Dijsseldonk Planteijdt
  • Facebook