De legendarische Britse bluesrockband Ten Years After werd bekend door hun optreden op Woodstock ’69, met name door de toegift van tien minuten die terecht kwam in de Woodstock film.

Ze scoorden dijken van hits met songs als ‘Love Like a Man’, ‘Going Home’, ‘I’d Love To Change The World’ en zijn door de decennia gewoon lekker doorgegaan met waar ze goed in zijn: bluesrock! Gitarist Alvin Lee is helaas niet meer onder ons maar met Marcus Bonfanti in de gelederen is de band verrassend sterk gebleven. Bonfanti erkende dat het een heel bijzonder moment was toen hij hoorde dat hij werd uitgekozen om in de voetsporen van Alvin Lee te treden en zijn plaats in de band mocht overnemen. Onlangs vierde de band het 50-jarige jubileum met ‘A Sting In The Tale’, het laatste nieuwe studio-album.
Dat belooft dus een heerlijke avond bluesrock te worden van een topband. Zo vaak komt het niet voor dat je een van de topacts van Woodstock live kunt zien!

Wie ze al eens heeft gezien in Iduna of tijdens de Drachster festivals Jûn fan Peije en Simmerdeis weet het: The Electric Hollers zijn de podia aan het veroveren. Dit Leeuwarder trio maakt rauwe 60’s en 70’s bluesrock en laat zich hierbij inspireren door bands zoals Led Zeppelin, Ten Years After, Santana, B.B. King, The Jimi Hendrix Experience en Grand Funk Railroad. Maar om ze daarom maar te omschrijven als een typische klassieke 60’s/70’s band? Daar doe je Tim, Max en Inge tekort mee. Met veel eigen inbreng weet de band lekker rockende vertrouwde composities te maken met een fris sausje en dat is nou net wat hun muziek zo aanstekelijk maakt: vertrouwd maar toch vernieuwend. Afgelopen mei bracht de band hun debuut album ‘Rise’ uit wat lokaal mocht rekenen op positieve recensies en waarop de band liet horen klaar te zijn voor de podia in den lande. Komt dat zien!

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase.

zaterdag 09 maart 2019

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€26 vvk, €28 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: