Deze avond vervangt eerder geplande shows van Tangarine en Judy Blank. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht (houd ook je spamfolder in de gaten).

Folkduo Tangarine

Authentiek en oprecht – dat zijn de kernwaarden van de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, die samen het duo Tangarine vormen. Al op dertienjarige leeftijd begonnen de broers met het schrijven van eigen muziek, beïnvloed door hun helden, Simon and Garfunkel en Bob Dylan. Een niet aflatende stroom van liedjes was het gevolg.
In 2013 werd Tangarine huisband van De Wereld Draait Door. Vanaf dat moment werd de band rond de broers een landelijk fenomeen. Hun carrière raakte in een stroomversnelling, met uitverkochte zalen als gevolg. Voor de laatste twee studioalbums werkten de broers samen met de Amerikaanse band Calexico en werden de platen aldaar opgenomen in Tucson, Arizona.
De sterkste troef van Tangarine is de onberispelijke samenzang. Hoewel de invloed van Simon & Garfunkel en Bob Dylan duidelijk hoorbaar blijft, is het een unieke muzikale eenheid die de boventoon voert en die Tangarine tot een uitzonderlijk duo maakt. Wie erbij was heeft het tijdens ons festival Jûn fan Peije in 2017 in het Thalenpark kunnen ervaren! We zijn er trots op dat ze nu terugkomen naar Iduna voor een akoestische sessie.

Judy Blank

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander gehucht in Louisiana zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. De singer-songwriter brak in 2018 door met het in Amerika opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’, een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem, die niet alleen in Nederland goed in de smaak bleek te vallen. Een jaar later debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met Susto (US) en in september stond ze als eerste Nederlander ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. In het najaar van 2019 zag ook EP ‘Morning After’, het rauwere broertje van ‘Morning Sun’, het licht. Het laatste deel van de trilogie ‘Morning Tapes’ bracht Judy, op cassette, afgelopen zomer uit. Het zijn lo-fi slaapkameropnames van de favoriete liedjes van beide albums, stuk voor stuk in één take opgenomen. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

Amarens de Boer
Als publiekslieveling tijdens de eerste editie van Pedaal Muzikaal kon het natuurlijk niet lang duren voordat we Amarens de Boer in Iduna zelf zouden uitnodigen! Met haar aanstekelijke Nederlandstalige liedjes ondersteund door jazzy akkoorden en gevuld met een woordspeling of twee maakt Amarens nummers die aanschuren tegen de kleinkunst. Hierbij passeren diverse onderwerpen de revue: van een liefdesverklaring voor gerstenat in het ‘Karmeliedje’ tot het speciaal voor de pandemie geschreven ‘#wemogenweer’. Eind 2020 won Amarens dan ook niet geheel onverwacht de Friese Kleine Prijs van singer-songwriters.

Let op: vanwege de corona-maatregelen hanteren we zitplaatsen. Per bestelling kun je maximaal 2 kaartjes kopen. Het is wel mogelijk om meerdere kaarten te kopen, maar dat betekent meerdere keren bestellen en het is niet mogelijk om met meer dan 2 personen (uit 1 huishouden) naast elkaar te zitten. Vanwege de 1,5 meter maatregel zijn beperkt tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang! Voor dit evenement is geen testbewijs nodig.
Lees hier meer informatie over de nieuwe richtlijnen om veilig concerten te bezoeken.

vrijdag 23 juli 2021

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€16 vvk


Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: