Sunborne presenteert tweede EP ‘Exo Operator’ op vrijdag 6 maart in Iduna.

Het Drachtster kwartet Sunborne maakt energieke kosmische rock en combineert dat met rauwe rap. Niet vreemd als je kijkt naar de underground roots van de afzonderlijke bandleden. Zo hebben ze gezamenlijk meer dan honderd jaar bandervaring in Drachtster bands als de funkcore groep Spigotty, hip hop crew The Sonic Dimension en punkband Buddy System. Bands die zich, net zoals Sunborne, niet lieten beperken tot genres en de kaders het liefst ver overschreden.
In 2018 bracht Sunborne haar debuut EP ‘Upon the Surface’ uit waarop invloeden van acts als te Beastie Boys, Urban Dance Squad, Body Count en Rage Against the Machine te horen zijn. Na deze release is er binnen de band het een en ander veranderd, is men de horizon gaan verbreden en heeft kersverse bassist Michiel van der Meer de nodige bagage meegebracht wat resulteert in nog explosievere spacerock met rake teksten en een buitenaardse podiumenergie. Met veel nieuwe tracks in de pocket brengt Sunborne daarom vandaag, in het kader van de week van de Friese Lente, haar tweede EP ‘Exo Operator’ uit. Check vooral alvast de nieuwe single Guru op bandcamp!

Voor Fuzz ’n Misery is de bandnaam misschien wel de beste omschrijving van het genre. Deze in 2012 opgerichte band speelt een instrumentale mix van post-rock, stoner en drone. Van de bassist, drummer, 2 gitaristen en een hele stapel effecten mag je meeslepende zware nummers verwachten, maar ook gecoördineerde dynamische jams. Met een stapel ervaring uit de oefenruimte maar weinig stagetime zal deze band alles uit de kast halen om een stevige show neer te zetten

Opener vandaag is de jonge, uit Oosterwolde afkomstige, rockband Peatcutters. De muzikale omlijsting is er van DJ Krisiz die vanachter the wheels of steel de beste alternative, cross-over, rock en hardcore hip hop de zaal in zal spuwen!

vrijdag 06 maart 2020

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 00:00

Gratis


facebook-event

Artiesten: