Tygers of Pan Tang headliner op ‘With Fire & Steel’ release show van Steel Shock in Iduna!

Tygers Of Pan Tang heeft eigenlijk geen introductie nodig. Deze Engelse band bestaat sinds 1978 en is samen met bands als Iron Maiden, Saxon en Def Leppard een belangrijk onderdeel van de New Wave Of British Heavy Metal. Albums als ‘Wild Cat’, ‘Spellbound’ en ‘Crazy Nights’ zijn klassiekers, maar ook met het recente ‘Tygers of Pan Tang’ (2017) bewijzen de Tygers nog bij de top van de Heavy Metal scene te horen! Als graag geziene gast op de grote festivals als Rock Hard, Keep it True, Barcelona Rock Fest en Bang your Head zijn we dan ook trots Tygers of Pan Tang uit te kunnen nodigen op de releaseshow van Steel Shock als een van de echte, originele, NWOBHM giganten!

Het Groninger Steel Shock bestaat uit louter ervaren lieden uit de Noordelijke Heavy Metal scene met als kloppende hard Martjo Brongers (Vortex) en Nima Metalheart. Steel Shock brengt ons sinds 2016 compromisloze Heavy Metal en Hardrock in de traditie zoals we die kennen uit de jaren 80. Oftewel pure Heavy metal inclusief alle clichés. In de lente van 2017 bracht het equipe hun eerste demo ‘First Strike’ uit wat ze meteen een optreden opleverde op het prestigieuze Keep it True festival, het debuutalbum ‘For Metal to Battle’ was een logisch gevolg en leidde tot een succesvolle Europese tournee met de Duitse band Wizard. Het album ‘With Fire & Steel’, wat zal worden uitgebracht op het Griekse Alone Records, is de volgende stap in de carrière van Steel Shock. Met louter positieve recensies op de vorige releases zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen!

Het Friese Heavy Metal kwartet Angelic Forces (ex Methusalem, L.S.D., Disorder) heeft vandaag de eer de avond af te mogen trappen.

vrijdag 17 mei 2019

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 00:00

€10 vvk, €10 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: