Black Metal heeft de afgelopen jaren bewezen steeds breder te worden en invloeden uit andere (hardere) subculturen door te laten. Vanavond zal er in Iduna een brede verzameling internationale bands staan die allen dezelfde bindende factor hebben: ze maken allemaal Black Metal met een eigen, originele, inslag.

Sibiir (no)

Sinds de oprichting in 2014 heeft de uit Oslo afkomstige band Sibiir gesleuteld aan hun geluid. Sibiir is een band die het vieze geluid van de Noorse Black Metal mixt met donkere hardcore van bands als Converge en Cursed en de experimentele Black Metal als die van Deafheaven. Het resultaat is een uniek geluid dat heeft geleid tot een aantal goed ontvangen EP’s, splits en het zelfgetitelde debuutalbum uit 2016. De internationale pers waaronder het befaamde magazine Terrorizer is laaiend enthousiast; het is daarom geen wonder dat ze al met landgenoten Kvelertak en Enslaved hebben getourd. Kortom, een band die je de komende jaren in de gaten moet houden!

Slaegt (dk)

Laat je niet foppen door het bespottelijke voorkomen van deze androgyne jonge Deense knapen in skinny jeans. Wat een energie! Wat een melodie! Slægt brengt een curieuze mix van nihilistische black metal met black ‘n’ roll en stevige heavy metal gitaren.

 

donderdag 13 december 2018

Deur: 19:30

Aanvang: 20:00

€11 vvk, €13 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: