Black Metal heeft de afgelopen jaren bewezen steeds breder te worden en invloeden uit andere (hardere) subculturen door te laten. Vanavond in Iduna twee Scandinavische bands die beiden Black Metal maken met een eigen, originele, inslag.

Sibiir (no)

Sinds de oprichting in 2014 heeft de uit Oslo afkomstige band Sibiir gesleuteld aan hun geluid. Sibiir is een band die het vieze geluid van de Noorse Black Metal mixt met donkere hardcore van bands als Converge en Cursed en de experimentele Black Metal als die van Deafheaven. Het resultaat is een uniek geluid dat heeft geleid tot een aantal goed ontvangen EP’s, splits en het zelfgetitelde debuutalbum uit 2016. De internationale pers waaronder het befaamde magazine Terrorizer is laaiend enthousiast; het is daarom geen wonder dat ze al met landgenoten Kvelertak en Enslaved hebben getourd. Kortom, een band die je de komende jaren in de gaten moet houden!

Slaegt (dk)

Slægt is een band uit Denemarken en brengt een curieuze mix van nihilistische black metal met black ‘n’ roll en stevige heavy metal gitaren. De band is ooit begonnen in 2011 als solo project van Oskar J. Frederiksen (lead vocals en gitaar)  en is inmiddels uitgegroeid tot een ruwe, agressieve en primitieve black metal band. Tegenwoordig haalt Slaegt zijn muzikale invloeden uit een breder spectrum dan eerst, maar de essentie is altijd hetzelfde gebleven. De sound van de band kan het best worden omschreven als epic blackened heavy metal met een flink aantal catchy momenten, uptempo combineert met de typerende blastbeats. Wat een energie en wat een melodie!

 

donderdag 13 december 2018

Deur: 19:30

Aanvang: 20:00

€11 vvk, €13 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: