Tijdschema:
20:00 Inquisitor
21:20 Dead Head
22:30 Pestilence

Releaseshow Pestilence

Death Metal band Pestilence is terug! Na een pauze van meer dan drie jaar en een tour waarin de eerste albums live opnieuw tot leven gewekt werden zal Pestilence zijn nieuwe album “Hadeon” op 25 mei in Iduna presenteren.

Pestilence behoort samen met bands als Obituary, Death en Morbid Angel tot de bands die eind jaren 80 Death Metal definitief op de kaart zetten. In deze periode bracht Pestilence de genre bepalende albums “Consuming Impulse” en “Testimony of the Ancients” uit wat ze een van de belangrijkste bands uit deze lichting Death Metal bands maakte.

Na in 2014 voor onbepaalde tijd een sabbatical te hebben ingelast ging het toch weer kriebelen bij Patrick Mameli & co en is de band sinds kort op volledige oorlogssterkte terug! Een nieuw album hoort daar natuurlijk ook bij. Met de release van “Hadeon” heeft Pestilence volgens eigen zeggen een van de sterkste albums uit zijn rijke historie gemaakt waarin de band muzikaal teruggrijpt naar zijn hoogtijdagen en dit aanvult met invloeden uit de hedendaagse Death Metal.

Subheadliner Dead Head uit Kampen is al sinds 1989 actief en mag terecht een van de grootste en oudste Thrash bands van ons land genoemd worden. Beïnvloed door klassieke Thrash Metal bands als Dark Angel, Kreator en Sadus heeft de band sinds het debuut in 1991 een aantal epische albums op zijn naam staan waarvan de meest recent plaat “Swine Plague” uit 2017 afkomstig is. Een plaat waarop de band bewijst na al die jaren nog steeds mee te kunnen in de top van de Thrash scene en ze de jonge generatie het nakijken geeft!

Opener Inquisitor is klaar voor een comeback: de mannen die je in de jaren 90 cult-klassieker “Walpurgis – Sabbath Of Lust” brachten zijn weer bij elkaar in de originele line-up! De extreme thrash metal band heeft een nieuwe release gepland voor begin 2018 en laat hiermee luid en duidelijk weten weer terug te zijn!

vrijdag 25 mei 2018

Deur: 19:30

Aanvang: 20:00

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: