Deze show gaat door, maar voor zittend publiek als gevolg van de maatregelen die tijdens de persconferentie dd 12 november jl zijn afgekondigd. Lees hier meer informatie over de nieuwe maatregelen en de impact voor concerten in Iduna

Let op: Om dit evenement te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code nodig, waaruit blijkt dat je gevaccineerd of negatief getest bent, of dat je eerder corona hebt gehad.  Daarnaast vragen we naar je legitimatiebewijs. Klik hier voor meer informatie. 

De show van New Cool Collective is in verband met de maatregelen tegen het Coronavirus verplaatst naar zondag 14 november 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. (houd ook je spamfolder in de gaten).

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige NCC, waarmee de band ontelbaar vaak heeft gespeeld in de hipste clubs en op festivals over de hele wereld, in de vaste 8-koppige bezetting of als 19-koppige bigband. Daarnaast werkte NCC afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

In 2018 viert New Cool Collective zijn 25-jarig bestaan groots in een uitverkochte Melkweg met een breed scala aan gasten waarna de band opnieuw de studio in duikt om te werken aan nieuw materiaal. Tijdens de opnames neemt de band een stap in een nieuwe richting. Waar op voorganger Electric Monkey Sessions 2 het psychedelische cumbia geluid centraal staat keert de band op Dansé Dansé terug naar waar het allemaal begon, de dansvloer. Het resultaat is een dansbare mix van 80’s drumcomputers, quirky synths en Afrikaanse ritmes. Ook in het coronajaar 2020 zit de band niet stil, er verschijnt een vervolg op de samenwerking met Matt Bianco getiteld High Anxiety.

Op 12 november verschijnt het nieuwe album van New Cool Collective genaamd ‘Yunikõn’, waarvoor de band in coronatijd in de studio heeft gezeten. New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

zondag 14 november 2021

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30

€18 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: