Classic, progressive, grunge, alternative of stoner? De Nijmeegse rockband Navarone draait de hand er niet voor om

Ze schuwen niets, smijten met modder, schreeuwen je toe, maar fluisteren tegelijkertijd ook in je oor. Soms extreem luid, soms juist heel intiem, maar altijd authentiek en vol overgave. Groots gemaakt en groots gebracht. Rock van kaliber dus. Alsof het speciaal bedoeld is voor stadions en uitgestrekte festivalweides. Voeg daaraan toe een zanger waar zelfs Robert Plant voor zou buigen en combineer het met een enorm energieke en sterke livereputatie, dan begrijp je waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Nederlands beste, meest veelzijdige en meest gewaardeerde rockbands.

Navarone heeft reeds 4 studio album, een live DVD en een EP op zak, verzilverde tijdens de pandemie hun groeiende succes met een deal bij Sony Music en zal de komende tijd naar buiten treden met een aantal nieuwe singles. Een volledig nieuw album staat gepland voor februari 2023. Verwacht een nog hoger niveau dan tevoren in termen van compositie en productie, maar ook in termen van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is duidelijk: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst van de rock in de palm van hun handen.

Met een spot op Pinkpop deze zomer pakt Navarone goed door na hun succesvolle jaar van 2019 met twee volledig uitverkochte clubtours, twee Ziggo Dome shows met Anouk en een support voor Bon Jovi. Het lijkt er dan ook op dat heel Nederland inmiddels massaal gevallen is voor deze charmante rockers en dat de band niets meer in de weg staat om zich de komende jaren stevig te nestelen bij de elite van de Nederlandse rockmuziek.

Support: HISTORIAN
Onder de artiestennaam HISTORIAN begon Joris Boerma in de eerste weken van de pandemie een paar nummers te schrijven. Eén nummer werd twee, twee werd drie en de rest is geschiedenis. Het resultaat: een hele reeks indie- en bluesrock nummers met een flinke lading vintage nostalgie. De muziek van HISTORIAN is een smaakvolle mix van oud en nieuw, denk aan Led Zeppelin meets The Amazons en Jack White. Het geluid van een fuzzed-out gitaar en een oud Philips Philicorda-orgel creëren een old-school soundscape passend bij een nieuwe eeuw. HISTORIAN timmert hard aan de weg met optredens op onder andere Eurosonic, het Bevrijdingsfestival en Westerpop. Ook in de charts is Joris goed op weg: zijn single ‘Generation’ bereikte nummer 1 in de IndieXL/Free40 Indie Charts en meerdere nummers van de EP ‘Things of Pure Design’ haalden dezelfde lijst. Na al dit succes is het tijd voor de volgende stap en komt hij in 2023 met zijn debuutalbum.

vrijdag 21 oktober 2022

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€ 22,50 vvk, € 25,- deur

Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: