Grindcore-pioniers Napalm Death komen voor exclusieve clubshow naar Drachten

Tijdschema:
19:30 Ubergang
20:20 Teethgrinder
21:10 My Minds Mine
22:00 Napalm Death

Voor de een klinkt het als een brij van lawaai: een middelvinger naar enige melodie. Voor de andere klinkt het als het bruutst wat hij/zij ooit gehoord heeft: grindcore. Waar wel iedereen het over eens kan zijn, is dat Napalm Death de onbetwiste grondleggers van het genre zijn. Dit uit Birmingham afkomstige ensemble is begin jaren 80 opgericht en uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke metalbands aller tijden. Enerzijds beïnvloed door het harde punkgeluid van bands als Discharge, Heresy en Siege in de mix met de anarchopunk van crass en anderzijds door de vroege thrash- & death metal wisten ze met tijdgenoten Extreme Noise Terror, Repulsion en Terrorizer een geheel nieuwe sound neer te zetten.

Het debuutalbum ‘Scum‘ en de platen ‘Harmony Corruption‘ en ‘From Enslavement Into Obliveration‘ staan bekend als klassiekers uit het genre. Nu meer dan dertig jaar later bewijzen Shane Embury en de zijnen nog immer mee te kunnen in de top van de hedendaagse grind- & metalscene. Zo verscheen in 2013 het volop geprezen ‘Utilitarian‘ en bracht de band eind 2015 het meest recente wapenfeit ‘Apex Predator – Easy Meat‘ uit wat gerekend kan worden als een van de hoogtepunten uit de langer carrière van Napalm Death.

Op het moment van schrijven is het Engelse kwartet druk bezig met het opnemen van een nieuw album dat eind 2018 uit zal komen; tot die tijd zijn de mannen non-stop on tour en als onderdeel van hun Europese tournee waarmee ze naar Scandinavia af zullen reizen doen de heren op 5 april exclusief Iduna aan!

Na een hiatus van meer dan 10 jaar is My Minds Mine terug! Dit Friese grindequipe wat haar oorsprong kent in de jaren 90 heeft internationale faam in de scene en heeft het podium gedeeld met grootheden als Agathocles, Nasum en Unholy Grave. Recentelijk brachten de veteranen een split uit met het Groningse Suffering Quota waarop ze ouderwets grinden zoals we dat kennen uit de vroege dagen van Napalm Death, S.O.B. en Heresy. Na eind jaren 90 zelf met Napalm Death getoerd te hebben nu eindelijk herenigd op het podium!

Tweede support is het Nederlandse Teethgrinder. Dit equipe bestaande uit (ex) leden van o.a. Dr. Doom en Greyline weet hoe je snoeiharde grindcore met invloeden uit de hardcore en death metal moet brengen in de stijl van grootheden als Insect Warfare, Cursed en Nasum. Ze maakten al indruk op festivals als Obscene Extreme, Netherlands Deathfest en nu is Iduna aan de buurt!

Samen met Napalm reist het Duitse Ubergang. Deze uit Göttingen afkomstige band is sinds 2014 actief en maakt een hybride mix van thrash, crossover en hardcorepunk waarin bands als D.R.I., Cro-Mags en Exodus in zijn terug te horen in de mix met Duitse punk uit de vroege jaren 80.

donderdag 05 april 2018

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30 - 23:30

€14 vvk, €16 deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: