Psychedelische reis door ruimte en tijd met MY BABY in Iduna

We hebben er even op moeten wachten voordat MY BABY bij ons in Poppodium Iduna zou staan… Maar goed nieuws: de groep komt op zaterdag 10 december naar Drachten en neemt een lading nieuwe songs mee! Songs afkomstig van het nieuwe album ‘Sake Sake Sake’ waarvoor het Nederlands/Nieuw-Zeelandse trio samengewerkte met onder andere de producer van The Chemical Brothers. Dat kan bijna niet anders dan een dansbare, energieke avond worden.

Sinds 2012 neemt het Amsterdamse trio je mee op een psychedelische reis door ruimte en tijd, waarbij ze je hypnotiseren met hun inheemse klanken. Zo stonden ze al op Lowlands en Glastonbury, mochten ze mee op tour met blueskoning Seasick Steve, wonnen een felbegeerde Edison voor hun tweede album ‘Shamanaid’ en ze speelden al concertzalen plat over de hele wereld. De roots gedreven, hypnotiserende dance staat bol van gospel- en bluesinvloeden vermengd met oude folkmelodieën. Voeg daar de rauwheid van 70’s funk, Afrikaanse woestijnblues, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en een vleugje EDM bij en bedenk dan dat dit allemaal gespeeld wordt op gitaren en drums zonder toevoegingen van computers of samples.

Support: Ciao Lucifer
Indiepopduo Ciao Lucifer besluit dat het de hoogste tijd is om hun mannelijkheid te accepteren. Middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits zingen “It’s too late to die young”, maar ze willen wel op hun eigen manier volwassen worden. “We willen openlijk leren praten over onze emoties, dromen en behoeftes.” zegt Marnix. De heren omschrijven in heerlijke indie-popliedjes waar ze naartoe willen groeien. Sterk en kwetsbaar, meevoelend en eigenzinnig, betrouwbaar en avontuurlijk. Allemaal tegelijk.

Ciao Lucifer maakt op het eerste gezicht vrolijke en energieke nummers. Pas als je beter gaat luisteren, hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. Marnix licht toe: “We voelen ons niet te cool om een ‘feelgood band’ te zijn, maar eigenlijk zingen we over hele persoonlijke dingen. Als het eindresultaat is dat we mensen blij maken en kunnen laten dansen, dan is het wat ons betreft: mission accomplished.’’

zaterdag 10 december 2022

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 23:00

€ 24,- vvk, € 24,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: