Muziek voor de ziel: Een avond met singer-songwriters YVI, Esther de Jong en Tolls

Drie Friese singer-songwriters slaan de handen ineen en gaan op pad door Friesland. De overeenkomsten tussen de drie zijn dat ze eigenzinnig, puur en oprecht zijn. Muziek voor de ziel in deze roerige tijden. De nummers van YVI en Esther de Jong worden met band uitgevoerd in een intieme setting. Tolls treedt alleen op.

Alle drie timmeren hard aan de weg. De plaat van Tolls is in 2018 verschenen via Revanche Records. YVI (Revanche Records) en Esther de Jong (Excelsior Recordings) hebben in juni een EP uitgebracht die door de Corona crisis alleen via een streaming optreden gepresenteerd kon worden. Dit najaar mag er gelukkig weer voor publiek worden opgetreden. YVI: ‘Dat wordt hoog tijd, want de energie die wij allen in nieuwe muziek hebben gestoken moet er hoognodig uit op een podium voor publiek’.

YVI
YVI bestaat naast Diederick Brandsma uit jeugdvrienden Lendert Andel (elektrische gitaar/piano), Sebastiaan van Sliedregt (bas) en Sijmen Wijnja (drums). De band leunt op de ziel verheffende, alternatieve folk schatplichtig aan artiesten als Damien Rice, Glen Hansard en Bon Iver. Brandsma schrijft en componeert de nummers, die vervolgens met de gehele band dynamisch worden gearrangeerd en geproduceerd. De nieuwe EP van YVI is op 20 juni dit jaar verschenen.

Esther de Jong
Esther maakt Nederlandse dagboekmuziek met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn. Dwaal af naar de ondergrondse wereld van Esther de Jong (Dokkum, 1994), vol nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn. Een plek waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is, maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven. Want tja, ze houdt nu eenmaal van graven. Haar Nederlandstalige dagboekmuziek confronteert je met teksten die je een wenkbrauw doen optrekken, je stil laten staan en je ogen openen. Haar debuut EP is op 14 juni op het label Excelsior Recordings verschenen. Hopelijk komen haar droefgeestige verhalen je net iets te dichtbij. Gedeelde smart is immers halve smart.

Tolls
Tolls (Daan van Beijeren) brengt zijn publiek tot zwijgen en dat is niet vreemd. Volgens 3voor12 is Tolls een interessante verrassing die de aandacht van zijn publiek met een glimlach weet te pakken. Geboren op een woonboot in Amsterdam, heeft singer-songwriter Tolls de golving van het water meegekregen met zijn luistermuziek met folk, indie en pop-invloeden. In 2018 verscheen zijn debuut LP op Revanche Records. Vlieland is geen ongekend terrein voor Tolls. Veel liedjes zijn daar ontstaan.

vrijdag 27 november 2020

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€6 vvk


Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: