Thrashers, punks, metalheads en corekids opgelet: Municipal Waste komt eindelijk naar Drachten! Deze ongekroonde koningen van de Thrashcore en onbetwiste aanvoerders van de crossover revival zullen als onderdeel van hun wintertour op zondag 1 december in Poppodium Iduna spelen. Ze nemen daarnaast Toxic Holocaust, Enforcer en Skeletal Remains met zich mee. Als dat geen feest wordt weten wij het ook niet meer!

Tijdschema:
15:45 Skeletal Remains
16:35 Enforcer
17:40 Toxic Holocaust
18:45 Municipal Waste

Explosieve crossover thrash uitgevoerd op speedmetal snelheden, met een punk attitude en met een overtuiging die de goedkeuring krijgt van grootheden als DRI, Suicidal Tendencies, S.O.D. en Gang Green: Municipal Waste! Sinds 2001 zijn ze verantwoordelijk voor de crossover revival en hebben daarna niet meer stil gezeten. En met de platen ‘Waste em All’, ‘Hazardous Mutitation’, ‘The Art of Partying’ en meer recentelijk ‘Slime and Punishment’ regelrechte klassiekers op zijn naam staan. Overal waar The Waste komt wordt de zaal, kelder, kraakpand of huiskamer letterlijk afgebroken; moshen, thrashen, slammen en pitten is niet alleen toegestaan maar verplicht!

Nog zo’n grootheid uit de thrashrevival is Toxic Holocaust. Dit Amerikaanse ensemble ontstond eind jaren 90 als eenmansproject van bandleider Joel Grind waarin hij zijn voorliefde voor oudere punk en metal wilde combineren. Duistere, compromisloze en vieze thrash beïnvloed door grootheden als Possessed, Bathory, Venom, Discharge en Slayer is het resultaat. Begin oktober brengt Toxic Holocaust alweer zijn zesde album genaamd ‘Primal Future’ uit.

Waar the Waste en Toxic Holocaust zich meer richten op het crossover en punk geluid laat het Zweedse Enforcer zich beïnvloeden door de traditionele heavy metal en speedmetal. Recentelijk brachten de Zweden hun vijfde album ‘Zenith’ uit op het befaamde Nuclear Blast Label.
De dag wordt geopend door het Amerikaanse oldschool death metal kwartet Skeletal Remains.

zondag 01 december 2019

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 20:00

€20 vvk, €22 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: