We sluiten augustus af met een knaller van een metal package! Op woensdag 31 augustus breken we de week met het Amerikaanse duo Mortiferum en Witch Vomit en local heroes Deadspeak in Iduna! Niet voor de weakhearted maar wel de perfecte avond metal voor liefhebbers van de betere (donkere) death/doom metal.

Tijdschema:
19:30 Deadspeak
20:30 Witch Vomit
21:35 Mortiferum

Twee van de zwaarste metal bands uit de Amerikaanse underground komen vandaag gezamenlijk naar Iduna: Mortiferum en Witch Vomit. Als onderdeel van hun Europese tour zullen ze Drachten aandoen met hun loodzware darkened death doom metal. Voor beide bands zal dit hun eerste Europese tournee zijn waarbij het voor Witch Vomit in hun tienjarige bestaan zelfs hun eerste trip naar de andere kant van de oceaan zal zijn.
Beide bands brachten recentelijk nog nieuw materiaal uit. Voor Mortiferum is dat het album ‘Preserved in Torment’ op het befaamde Profound Lore label en Witch Vomit de EP ‘Abhorrent Rapture’ op 20 bucks spin. Waarop beiden duidelijk invloeden van de oldschool laten horen maar hierbij wel elk een eigen hedendaagse stempel drukken op hun geluid.  De perfecte combi als je liefhebber bent van “jongere” bands als Blood Incantation, Tomb Mold, Funebrarum en Spectral Voice of het oldschool werk van Incantation, Gorguts, Demilich en Immolation.

Als je hart sneller gaat kloppen van ‘old school’ death metal in de stijl van Death, Benediction, Master en (vroege) Morbid Angel ben je bij Deadspeak aan het juiste adres! Dit trio uit de regio Heerenveen bracht recentelijk hun debuut ‘Dissolve the Dreams’ uit op het Raw Skull Recordz label wat ze meteen veel (inter-)nationale aandacht heeft in de metalpers en mooise shows op o.a. Pitfest heeft opgeleverd. Wellicht niet altijd bijster origineel maar who cares als het goed is uitgevoerd en ongetwijfeld voor nieuwerwetse metalfans een mooie opstap tot de old school kan zijn!

woensdag 31 augustus 2022

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30 - 22:30

€10 vvk, €12 deur

Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: