Jubileumfestival voor iedereen die Skatepunk en Poppunk een warm hart toedraagt

Het Friese onafhankelijke punkrock label Morning Wood Records bestaat vijf jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden en daarom hebben Poppodium Iduna en Morning Wood Records de handen ineen geslagen voor Morning Wood Festival. Een festival voor iedereen die Skatepunk en Poppunk een warm hart toedraagt. Voor iedereen die in de jaren 90 bij de Music Store of Free Record Shop zat te wachten op de nieuwe “Punk-o-Rama”, “Give ‘em The Boot” of Fatwreck verzamelaars. En voor diegenen die keihard NOFX en Pennywise door de speakers knallen en elk jaar festivals als Groezrock, Punk Rock Holliday of het Nederlandse Jera on Air bezoeken!

Morning Wood Festival geeft een overzicht van Morning Wood bands, opkomende bands en gevestigde (inter-)nationale namen! Afsluitende act is het Amerikaanse Down By Law dat menig punkrocker- en skaterhart sneller zal doen laten kloppen. Naast Down By Law zullen ook I Against I, Vitamin X, Priceduifkes, Generation 84, Hoist the Colours en Sun-o-Bathers acte de presence geven op deze jubileumviering van Morning Wood Festival.

Down By Law (vs)
Nadat zanger/guitarist Dave Smally (Dag Nasty, DYS) eind jaren 80 de band ALL verliet formeerde hij de punkrockband Down By Law. Niet veel later werd hij benaderd door Bad Religion frontman Brett Gurewitz die de band tekende op het befaamde label Epitaph. Een aantal legendarische albums waren het resultaat waarvan het in 1994 uitgebrachte album “Punkrockacademyflightsong” te boek staat als een klassieker in het genre en een van de meest succesvolle platen van DBL is. Er wordt in deze tijd, ten tijde van de grote Amerikaanse punkrock explosie waar ook bands als NOFX, Rancid en Green Day onderdeel vanuit maakten, wereldwijd getoerd met de grootste punkrocknamen en DBL weet een grote schare fans achter zich te binden.  Lijkt het doek in 2003 voor DBL te vallen gelukkig bedenkt Dave zich in 2008 en heeft DBL recentelijk zelfs het nieuwe album “All in” uitgebracht, het eerste sinds 2013 en met dezelfde line-up die de band had ten tijde van punkrockacademyfightsong!

I Against I
Vernoemd naar een plaat van de Bad Brains is de uit Dordrecht afkomstige punkband I Against I eind jaren 90 de eerste Nederlandse, zelfs Europese band, die getekend wordt door Epitaph (zelfs nog voor de Heideroosjes en Undeclinable)! Debuutplaat “Headcleaner” is het gevolg, een klassieker binnen de Nederlandse punkrock, en er worden letterlijk honderden optredens door heel Europa gegeven waarbij de band het podium deelt met acts zoals Blink 182, Bad Religion en Descendents. Eind 2008 leek I Against I een stille dood te sterven maar gelukkig begon het ook bij I Against I weer te jeuken en zijn de heren sinds 2017 weer terug op de bühne.  Met het kersverse album New Waves op zak kunnen we zeggen dat de heren nog net zo hard beuken als vroeger!

Vitamin X
Het Amsterdamse Vitamin X wordt internationaal beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste (straight edge) hardcore punkbands van de afgelopen jaren. De band doet uitgebreide tournees door de Verenigde Staten, Japan, Europa en Zuid-Amerika. Vitamin X staat bekend om de wilde en energieke shows waarin participatie van het publiek centraal staat. De band mixt snoeiharde, snelle hardcore punk met rockriffs, gelardeerd met politieke en maatschappijkritische teksten.  Vitamin X is wellicht wat harder dan het punkrock en skatepunkwerk wat vandaag voorbij zal komen maar dat mag de pret niet drukken. Alles mag kapot!

Onze zuiderburen zijn vandaag goed vertegenwoordigd met de Belgische punkrockbands The Priceduifkes en Generation 84. Waarbij de Priceduifkes zich meer laten beïnvloeden door het klassieke punkwerk van The Ramones haalt Generation 84 de inspiratie uit 90s skatecore bands zoals Good Riddance, No Use For A Name en Strike Anywhere.

De zondag zal afgetrapt worden door lokale helden en Morning Wood bands Hoist The Colours (Groningen) en Sun-O-Bathers (Leeuwarden).

In de kleine zaal zal er een punkmarkt ingericht worden met participatie van diverse punkdistro’s en labels voor de nieuwste (of juist klassieke) platen en bandmerch.

zondag 28 oktober 2018

Deur: 14:30

Aanvang: 15:00 - 22:00

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
Facebook-event

Artiesten: