Monster Magnet, één van de meest invloedrijke en bekendste bands in het stonerrock genre komt zondag 18 juni naar Iduna! De Amerikaanse band Monster Magnet combineert al sinds jaar en dag jaren zeventig hardrock, comics en marihuana tot verslavend lekkere stonerrock.  De band rondom Dave Wyndorf ontstond tegen het einde van de jaren ’80, maar bracht in 1991 pas haar eerste full length album uit genaamd ‘Spine of God’. Het album wordt tot op heden nog steeds gezien als een klassieker in het genre. Met de albums Superjudge (1993) en Dopes To Infinity (1995) werd de naam Monster Magnet definitief gevestigd en brak de band door met de single ‘Negasonic Teenage Warhead’. In 1998 volgde het album ‘Powertrip’ dat de band het eerste echte commerciële succes bracht. Hoe goed het ook ging met Monster Magnet, het omgekeerde was het geval met Dave Wyndorf. Drugs en alcoholverslavingen hebben hem door de jaren heen achtervolgd. Een overdosis drugs, die hij ternauwernood overleefde, bracht hem tot inkeer. Sindsdien heeft hij de verdovende middelen de rug toegekeerd en is de band  onverminderd doorgegaan met spelen en het uitbrengen van nieuwe albums.
Afgelopen jaar werden geremasterde versies uitgebracht van de klassiekers Superjudge (1993), Dopes To Infinity (1995), Powertrip (1998) en God Says No (2001). Verwacht daarom zondag de 18e een bijzondere set met nummers van deze albums, waarbij naast de bekendere hits ook tracks op de setlist verschijnen die nooit eerder zijn gespeeld. Een overdonderende psychedelische space-noir-experience!

Special Guest vandaag is het Haagse collectief Monomyth.  Spannende instrumentale soundscapes, een achtbaanrit waar de luisteraar zich in kan verliezen; dat is Monomyth. Het is het geluid van vijf mensen met verschillende achtergronden die op zoek zijn naar hun muzikale grenzen en daar voorbij gaan. Monomyth sleept je mee naar een andere wereld, een plek die zowel nieuw als bekend voelt. De band wil haar publiek meeslepen in een trance, veroorzaakt door schuivende patronen, herhalingen en drones. Het resultaat is een zinderend mengsel met links naar Pink Floyd, Hawkwind, Kyuss en Tool, maar met de vernieuwende kracht van moderne techno en ambient.
Monomyth speelt rock waar je op kan dansen en waarin je jezelf kan verliezen. De reis en het avontuur staan altijd centraal.
Met hun beeldende sound zou de muziek van dit collectief helemaal niet misstaan in een psychedelische road movie.

zondag 18 juni 2017

Deur: 19:00

Aanvang: 20:00

€23 vvk, €25 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: