De Poolse weersomstandigheden kunnen extreem zijn. Vooral de mist is onverbiddelijk. En laat dat nou juist de weersverwachting voor donderdag 8 december zijn. Want de blackmetal van Mgła is koud, krasserig en meeslepend.

Tijdschema:
19:30 Mord’A’Stigmata
20:30 Ulcerate
21:45 Mgła

De band is in het thuisland al een paar jaar met een enorme opmars bezig; daar verkoopt men grote zalen uit. Nu moet ook de rest van de wereld eraan geloven. Deze Europese tournee is de eerste sinds het in 2019 verschenen Age Of Excuse, de opvolger van het in 2015 verschenen doorbraakalbum Exercises In Futility. Op deze avond zal Mgła (jawel, Pools voor mist) zichzelf in leer en Iduna in nevelen hullen!

De geheel eigen stijl van Ulcerate uit Nieuw Zeeland stoelt op een fundament van deathmetal. Met waanzinnige speeltechnieken en maatsoortwisselingen weet de band overtuigende en boeiende tracks neer te zetten. Denk hierbij aan de heftigheid van Hate Eternal en de aardse tonen van Neurosis en je hebt een goed beeld van de richting de groep neemt.

Mord’A’Stigmata – net als MGLA Pools en ook blackmetal – speelt met invloeden van bands als Godflesh en Cult Of Luna. Dat levert een interessante combinatie op, die zowel intens, experimenteel als gitzwart is. De band speelde in Nederland onder meer op het, bij liefhebbers van extreme en experimentele muziek, welbekende festival Roadburn. Van die show verscheen ook een live-album.

donderdag 08 december 2022

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30 - 23:00

€ 25,- vvk, € 30,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: