Metal Church en Armored Saint: twee giganten uit de US thrash komen op zondag 14 juli voor een exclusieve clubshow naar Poppodium Iduna. Een middag die elke zelf respecterende oldschool metalfan absoluut niet mag missen!

Het Amerikaanse Metal Church wordt beschouwd als een van de grondleggers van het thrash metalgenre. Met platen als ‘Metal Church’, ‘The Dark’ en ‘Blessing in Disguise’ heeft de band klassiekers op zak. De band uit het Amerikaanse Seattle zorgde er, samen met bands als Metallica, voor dat Amerika en later Europa geïnfecteerd werden met het thrash-virus. Met Lars Ulrich werd zelfs nog het oefenhoek gedeeld voordat hij Metallica betrad. Na enkele bezettingswisselingen en pauzes is Metal Church sinds 2012 terug en brachten ze recent het nieuwe album ‘Damned If You Do’ uit waarop ze laten horen dat ze nog net zo hard knallen als in hun hoogtijdagen!

De Amerikaanse heavymetalband Armored Saint werd opgericht in 1982 en brak met veel succes door in de jaren ‘80 met de titelloze EP en de eerste drie studioalbums. Toen gitarist Dave Prichard in 1990 overleed bleef het stil rondom de band. Zo stil zelfs dat de band uit elkaar ging nadat zanger John gekozen werd als nieuwe vocalist van Thrashmetalband Anthrax. Gelukkig besloten in 1999 John Bush en Joey Vera Armored Saint weer in leven te roepen en sindsdien staat de heavymetalformatie, in de zo goed als originele line-up, weer op de planken en brengen ze met enige regelmaat nieuwe albums uit waarbij het livealbum ‘Carpe Noctum’ het meest recente wapenfeit is.

zondag 14 juli 2019

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 19:00

€23 vvk, €25 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: