Tijdschema:
20:30 Madoc
21:20  Joe Young
22:00 Merkules

De Canadese rapper Merkules kan terecht een van de grootste namen in de underground genoemd worden. Met meer dan 60 miljoen streams op YouTube en Facebook en 20 miljoen audiostreams is hij een van de meest beluisterde opkomende hip hop artiesten van het moment. En dat terwijl Merkules, wiens echte naam Cole Stevenson is, bijna niet meer onder ons was geweest! Hij is letterlijk van de dood gered toen hij op zijn zestiende werd aangevallen door een beschonken groepje dat hem bewerkte met een machete en een honkbalknuppel. De littekens, zowel mentaal als letterlijk in zijn gelaat, die dit bij Cole achterliet inspireerden hem tot het schrijven van het album “Scars” waarmee Merkules zich voor altijd op de hiphop kaart wist te vestigen.
Met meer dan 500 liveshows over de gehele wereld staat Merkules bekend om zijn energieke optredens en rauwe talent die hem dagelijks nog nieuwe fans oplevert. Zelfs onder rappers is hij een naam waar rekening mee wordt gehouden kijk alleen maar eens naar de artiesten waar Merkules mee heeft samengewerkt: Fredro Starr & Sticky Fingaz van Onyx, Snak The Ripper, Caspian, Tech N9ne, CL Smooth en nog veel meer. Merkules is een talent die, voor zover hij dit nog niet heeft gedaan, op het punt staat door te breken en wel eens heel groot zou kunnen worden! Vandaag wordt Merkules op het podium bijgestaan door rapper Jyay en DJ Dynamix.

Subheadliner vandaar is rapper Joe Young. Young is een muzikale duizendpoot die recentelijk het album “Crack Babies 2.0” gedropt heeft en hierop samenwerkt met oa Method Man en Raekwon.  Young is een veelgevraagde opkomende naam die als een speer op weg is om de Duitse “ambassadeur van de hiphop” te worden en op een missie is met zijn tracks hip hop terug te brengen naar de gloriedagen. Veelgevraagd is wellicht een understatement want Joe Young is happening! Zo zien rappers als Rick Ross, The Game, Wiz Khalifa, Akon en Lil Wayne hem graag een aandeel leveren aan hun tracks. Verwacht vandaag compromisloze, door Wu Tang beïnvloedde, rauwe hiphop!

Madoc – Madoc mag dan onlangs aanzienlijk veel kilo’s zijn afgevallen, hij is en blijft de dikste rapper van het noorden. De rapper, afkomstig uit Leeuwarden, combineert onvervalste nederhop uit de jaren ’00 met een geheel eigentijdse sound. Uniek hierin is dat de rapper, naast het schrijven van teksten het gehele creatieve proces zelf beheerst, van het produceren van de muziek, tot het uitbrengen van nieuwe releases. Hoewel dit een eenzaam bestaan lijkt, schuwt hij het niet om de samenwerking op te zoeken. Dit doet hij niet alleen met diverse lokale artiesten, maar ook met bekende grondleggers van Nederhop. Zo stond hij, samen met Kleine Jay en Akwasi, eerder al op het album ‘X’ van Extince. In 2018 zal hij zijn repertoire verder uitbreiden, waarbij wederom een aantal bekende namen de revue zullen passeren.

Hosted by Krisiz & Teip Dopa

vrijdag 20 april 2018

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 23:30

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: