Magnapop

Na drie uiterst succesvolle en grotendeels uitverkochte tours in 2017, 2018 en 2019 heeft de Amerikaanse band Magnapop besloten om in november 2020 nogmaals in originele bezetting een aantal club- en festivalshows te doen in Nederland en België. De tour zal in het teken staan van hun laatste studioalbum The Circle Is Round dat in 2019 verscheen.
Magnapop is opgericht in Athens, Georgia. Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris die vanaf de eerste dag de spil van de band vormen. Hun succes startte in Europa, waar ze een aantal festivalshows speelden. Erkenning in hun thuisland volgde. Er werden verschillende albums opgenomen bij PIAS (Magnapop 1992, Hot Boxing 1994, Rubbing doesn’t help 1996), geproduceerd door onder meer Michael Stipe, Bob Mould en Geza X. De singles”Slowly, Slowly” en “Open the Door” werden hits.
Eind jaren 90 hield de band het (tijdelijk, blijkt nu) voor gezien. Hopper en Morris deden sporadisch duoshows, maar het duurde tut 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam met het album Mouthfeel.
Pas in 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en sloeg de vonk over zoals ruim 25 jaar daarvoor. En nu plukken we daar nog steeds de vruchten van: de innemende persoonlijkheid van zangeres Linda Hopper, de rauwe gitaar van Ruthie Morris en de stuwende, strakke ritmesectie met drummer David McNair en Shannon Mulvaney op bas zullen ook tijdens de aanstaande tour weer van het podium stuiteren en het publiek trakteren op een doorsnede uit het Magnapop-repertoire, waarbij de hits én uiteraard nieuw werk voorbij komen.

 

Support: Harker

De support deze avond komt van Harker. Wat begon als een solo project van frontman Mark Boniface in 2014 bloeide uit tot een collectieve powerhouse van een band: de Britse emogaze band Harker. Met hun voeten geworteld in popmuziek, en hun hoofden in een wolk van 90’s fuzz en Dischord Records klassiekers hebben ze de afgelopen vijf jaar het podium gedeeld met bands als Beach Slang, Ducking Punches, Spanish Love Songs en Red City Radio.

zondag 22 november 2020

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30

€15 vvk, €17 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: