Let op: Helaas gaat Magnapop niet door als gevolg van de afgekondigde maatregelen tijdens de persconferentie dd 12 november jl. We zijn op dit moment nog aan het zoeken naar een nieuwe datum voor dit festival, de huidige tickets zullen geldig blijven voor de nieuwe datum. Ticketkopers zijn op de hoogte gebracht. We doen ons best om zo spoedig mogelijk met een vervangende datum te komen!

Magnapop in Drachten

Parel uit de 90s in de stijl van Hole, Breeders en Bettie Serveert

Let op: Om dit evenement te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code nodig, waaruit blijkt dat je gevaccineerd of negatief getest bent, of dat je eerder corona hebt gehad.  Daarnaast vragen we naar je legitimatiebewijs. Klik hier voor meer informatie. 

Deze show stond eerder gepland op 22 november 2020 en is in verband met de maatregelen tegen het coronavirus verplaatst. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de 21 november 2021. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht (check ook je spamfolder in de gaten).

Na drie uiterst succesvolle en grotendeels uitverkochte tours in 2017, 2018 en 2019 heeft de Amerikaanse band Magnapop besloten om in november 2021 nogmaals in originele bezetting een aantal club- en festivalshows te doen in Nederland en België. De tour zal in het teken staan van hun laatste studioalbum The Circle Is Round dat in 2019 verscheen.
Magnapop is opgericht in Athens, Georgia. Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris die vanaf de eerste dag de spil van de band vormen. Hun succes startte in Europa, waar ze een aantal festivalshows speelden. Erkenning in hun thuisland volgde. Er werden verschillende albums opgenomen bij PIAS (Magnapop 1992, Hot Boxing 1994, Rubbing doesn’t help 1996), geproduceerd door onder meer Michael Stipe, Bob Mould en Geza X. De singles”Slowly, Slowly” en “Open the Door” werden hits.
Eind jaren 90 hield de band het (tijdelijk, blijkt nu) voor gezien. Hopper en Morris deden sporadisch duoshows, maar het duurde tut 2005 voordat de band met een nieuwe drummer en bassist terug kwam met het album Mouthfeel.
Pas in 2012 kwam de originele bezetting van Magnapop weer bij elkaar en sloeg de vonk over zoals ruim 25 jaar daarvoor. En nu plukken we daar nog steeds de vruchten van: de innemende persoonlijkheid van zangeres Linda Hopper, de rauwe gitaar van Ruthie Morris en de stuwende, strakke ritmesectie met drummer David McNair en Shannon Mulvaney op bas zullen ook tijdens de aanstaande tour weer van het podium stuiteren en het publiek trakteren op een doorsnede uit het Magnapop-repertoire, waarbij de hits én uiteraard nieuw werk voorbij komen. Voor fans van Hole, The Breeders en Bettie Serveert.

Support: Captain Naysayer

De Belgen van Captain Naysayer brengen ons klassieke, no-nonsense rock ‘n’ roll met vlagen blues, hair metal en Vlaamse gruizeligheid. Begin 21 bracht de Captain hun sametitled debuut EP uit een 26 minuten lang samenspel van raggende gitaren, een gillende hammond en stampende 70s rock!

zondag 21 november 2021

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30

€15 vvk, €17 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: