Koningin van de New Wave Lene Lovich met band naar Drachten!

De Amerikaanse zangeres Lene Lovich groeide eind jaren ’70 uit tot een icoon in de Punk en New Wave scene. Ze scoorde grote hits met ‘Lucky Number’, “Say when’ en ‘Bird Song’. Het leverde haar de bijnaam “Queen of Quirk” op en ze was invloed op een generatie pop en alternatieve acts, van Nina Hagen tot Boy George en Madonna tot Dresden Dolls. Haar debuutalbum “Stateless” wordt gezien als een new-wave klassieker. De inmiddels 69-jarige zangeres komt op 4 november 2018 met haar band naar Poppodium Iduna.

In 1979 kon niemand om Lene Lovich heen, haar verschijning baarde nogal wat opzien en met haar single “Lucky Number” had ze een hele grote hit te pakken.  Ook speelde datzelfde jaar Lene Lovich mee in de film “Cha cha” van Herman Brood en schreef ze teksten voor Cerrone, en ze is te horen tussen de duizenden anderen op het nummer “My Ding A Ling” van Chuck Berry opgenomen op het Arts Festival in 1972.

Met Nina Hagen maakte ze in 1986 de protestsong “Don’t Kill the Animals”, tegen het gebruik van proefdieren. Lene Lovich denkt nog lang niet aan haar pensioen en toert nog steeds met haar band de wereld over. Op zondag 4 november krijg je een kans om deze new-wave pionier te aanschouwen!

Muzikale omlijsten door DJ Tjibbe Flightcase

zondag 04 november 2018

Deur: 19:30

Aanvang: 20:00

€16 vvk, €18 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: