Let op: Om dit concert te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code nodig, waaruit blijkt dat je gevaccineerd of negatief getest bent, of dat je eerder corona hebt gehad.  Daarnaast vragen we naar je legitimatiebewijs. Klik hier voor meer informatie.  Bezoekers die al tickets hadden gekocht voor optredens in Iduna zijn via de mail op de hoogte gesteld  (hou ook je spambox in de gaten!)

Laura Cox is de nieuwe gitaarsensatie, haar naam wordt in één adem genoemd met die andere, grote, vrouwelijke gitaristen zoals Nancy Wilson, Nita Strauss (Alice Cooper) en Joan Jett. Om er maar een paar te noemen. Ze is, zoals dat zo mooi heet, een badass rock’n roll vrouw die de wereld wel even op haar grondvesten zal laten schudden met haar gitaarwerk. Ze is half Frans, half Engels en van huis uit krijgt ze muziek mee van onder andere Dire Straits en Johnny Cash. Al heel jong kreeg ze een echte gitaar, haar muzikale talent werd vroeg gezien door haar familie. Toen ze veertien was, begon ze op school haar eigen band. En daar is het allemaal mee begonnen ….

In 2017 verscheen haar eerste album Hard Blues Shot, waarvan er in Frankrijk in de eerste maanden na de release ruim 10.000 zijn verkocht. Ze is er in geslaagd zichzelf neer te zetten als de meest prominent zangeres-gitarist van de Franse rock, mede dankzij haar enorm succesvolle YouTube kanaal waar ze 380.000 abonnees heeft en de filmpjes regelmatig de één miljoen views overstijgen.
Twee jaar na het verschijnen van het debuut, en na honderden concerten in Europa, heeft Cox afgelopen november haar tweede album Burning Bright uitgebracht. Denk aan AC/DC, Danko Jones en Joan Jett, gemixt met southernblues invloeden. We kijken ernaar uit om haar in Drachten te mogen begroeten!

Support: Emily H.

Emily H. & The Blues Explosion is een vijfkoppige, stevige bluesband met de jonge Emily als keihard middelpunt. In haar doorleefde, soulvolle stem klinken invloeden van Janis Joplin, Koko Taylor en Etta James door.
Emmelien (haar echte naam) is de dochter van buitengewone muzikant Tony Hilbers, die stierf toen ze nog maar één jaar oud was. Muzikanten rond Tony hielden contact met de overgebleven familie. En haar talent gezien, gevoed en gekoesterd. Op 13-jarige leeftijd won ze een schoolcompetitie met haar versie van ‘Jolene’, zeker niet het gemakkelijkste lied om te zingen. Roland Jenster – doorgewinterde muziekprofessional – was een van de vrienden van Tony. Hij begon Emily les te geven en te coachen en is nu de bandleider van haar band The Blues Explosion. Met die band maakte Emily op 16-jarige leeftijd haar grote podiumdebuut op het “Rabobank Jazz Festival”.
Emily kan een nummer echt brengen met geweldige dictie, emotie en charisma, zelden gehoord bij zulke jonge zangers. Alle insiders zijn er van overtuigd dat er binnenkort in veel meer steden over haar gepraat gaat worden. Emily H kijkt vooruit vol jeugdige energie en optimisme. Die boodschap gecombineerd met die die houding wil ze overal gaan brengen…
” From Blues to country that girl can sing.” – Danny Bryant

Muzikale omlijsting door DJ Jankobus Seunnenga.

 

vrijdag 08 oktober 2021

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€18 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: