Tijdschema:
19:30 Meddler
20:30 Lagwagon

De Californische punkrockers van Lagwagon zijn een begrip in de scene. Sinds 1990 maakt dit ensemble een mix van snelle, zeer technische pop-punk, waarmee ze een van de meest invloedrijke punkbands van de jaren 90 zijn geworden. Als originators van de typische jaren ‘90 skatepunk sound staat Lagwagon garant voor een geluid met een hoop lol, sterke melodieuze muziek en live shows waar de energie vanaf spat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lagwagon de eerste band is die door het grote punklabel Fat Wreck Chords (opgericht door NOFX bassist/zanger Fat Mike) is getekend.

In 1992 kwam het debuutalbum Duh uit en hoewel Lagwagon nooit naar commercieel succes streefde hebben ze met het album Let’s talk about Feelings uit 1998 een klassieker in de poppunk en moderne skatepunk afgeleverd. De hit May 16th zat in de soundtrack van het populaire PlayStation spel Tony Hawk’s Pro Skater 2 waardoor de cultstatus van de band wereldwijd groeide. Het succes van de band weerspiegelde de groei van het punkrockgenre in de jaren 90 waarmee ook andere uit California afkomstige bands zoals Rancid, Green Day en The Offspring zijn doorgebroken.

Het laatste wapenfeit van Lagwagon is het enthousiast ontvangen album Hang uit 2014. Lagwagon staat niet bekend als band die veel albums uitbrengt maar als liveband bij uitstek. Tijd voor albums is er dan ook bijna niet als je kijkt naar het tourschema; Lagwagon speelde in een jaar tijd maar liefst 284 liveshows! Daarnaast kan je de diverse leden ook geregeld met andere bands op het podium zien zoals zanger Joey en drummer Dave met Me First & The Gimme Gimmes!

Support zijn de lokale helden van Meddler. Met (ex)leden van o.a. 50/50, Drunktank, Deadneck, Spoart5 en Heargrown brengt Meddler melodische hardcore/punkrock en staan ze op het punt een nieuw album uit te brengen waarvoor ze in februari al de single “Universal Suffering” uitbrachten

donderdag 23 mei 2019

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30 - 23:00

€25 vvk, €28 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: