Fans van de betere folkmetal opgelet: Korpiklaani komt naar Poppodium Iduna! Ter ere van de release van het nieuwe album ‘Jyläh’ zal de band op vrijdag 1 oktober naar Drachten afreizen. Onder de noemer ‘Majestic European Tour’ komt Korpiklaani niet alleen maar nemen ze ook Equilibrium en de supports Nytt Land en Jonne mee voor een avond vol folk- en paganmetal.

De langlopende Finse folkmetalband Korpiklaani is uitgegroeid tot één van de populairste in het genre. Korpiklaani, wat bosmensen betekent, begeeft op het raakvlak tussen Flogging Molly en Finntroll. Hun krachtige folkmetal songs komen direct in de bloedsomloop terecht, waardoor je nekspieren instinctief beginnen te headbangen en je binnen de kortste keren wild staat te pogoën in de moshpit! Dat de wilde Finnen drukke beestjes zijn bewijst het nieuwe en alweer elfde album ‘Jyläh’. Een plaat waarop feestelijke songs zoals we die van Korpiklaani kennen elkaar afwisselen met volwassen folksongs. Oftewel traditionele instrumenten als de accordeon en fluit vechten met de puurste vorm van metal, aangevuld met wat hoempa en een gezonde dosis humor! Korpiklaani heeft de dansjes en meezingrefreintjes die hun shows omtoveren tot een onvergetelijk feest. Live een must om eens meegemaakt te hebben!

Co-headliner Equilibrium is een van de toonaangevende paganmetal bands uit Duitsland, dat epische thema’s combineert met een misschien nog wel epischer metalgeluid. Recentelijk bracht het ensemble de plaat ‘Renegades’ uit. De zesde langspeler van het gezelschap dat begin 2001 werd opgericht door bandleider René Berthiaume. Equilibrium viert tijdens deze tour haar 20 jarige bestaan en zal daarom een speciale set vol fan favorites spelen waarbij het gehele euvre van de band van de eerste demos tot het meest recente wapenfeit ‘Renegades’. Ook brengt de band speciaal voor deze tour het tweede album ‘Sagas’ opnieuw uit!

Regelrecht van de Siberische steppe, komt het Russische trio Nytt Land. Een sjamanistisch gezelschap dat met donkere en primitieve folkmuziek beelden oproept van uitgestrekte natuur, verhalen vertelt die zo oud zijn als bergen en een mythisch verleden doet laten herleven. De kern van Nytt Land wordt gevangen in de magische stem van zangeres Natasha Pakhalenko; een geluid waarbinnen traditionele Siberische en Saami zang makkelijk afgewisseld worden met Tuvaanse keelzang!

De avond zal worden afgetrapt door het folk ensemble Jonne. Jonne is het soloproject van Korpiklaani frontman Jonne Järvelä en heeft inmiddels twee full lengths en enkele singles op zijn naam staan. Waarbij bij Korpiklaani de metalsound voorop staat grijpt Järvelä met Jonne meer terug op een traditioneler folk geluid. Oftewel de perfecte opwarmer voor vandaag!

vrijdag 01 oktober 2021

Deur: 18:00

Aanvang: 18:30 - 23:30

€30 vvk, €35 deur

Bestel hier je ticket
Facebook-event

Artiesten: