Knarsetand geannuleerd!

In verband met persoonlijke omstandigheden heeft Knarsetand helaas haar optredens voor komend weekend in Gouda en Drachten moeten annuleren.  Tickethouders worden per e-mail op de hoogte gesteld van vervolgactie(s). Er wordt op dit moment gekeken naar een nieuwe datum in het najaar.

Wie Knarsetand heeft gezien op Popcity, Simmerdeis of Zappop weet waarom iedereen het over ze had.. Wat een geluid! Wat een energie! Na een korte pauze is bandleider Martijn terug met een rugzak vol nieuwe nummers, een nieuwe band en een te gek nieuw geluid: drum’n’bass, dubstep, rauwe hip hop, een vleugje punk en balkan. Op zaterdag 21 april zal Knarsetand daarom eindelijk in Iduna zelf te bewonderen zijn. Van de festivalweide naar de popzaal voor een volledig concert!

Knarsetand mept op de resetknop en is terug met een nieuwe rauwe sound, vernieuwde bezetting, een energie als nooit tevoren en één boodschap: Welcome to the Mad House. Zeven man sterk brengt de band een sound vol breakbeat, garagepunk, electronica, balkan en cumbia. Als in een nachtmerrie sleept Knarsetand de luisteraars door de hallen van hun gekkenhuis, door kamers vol intense indrukken. Met felle teksten, psychedelische soundscapes, verleidende blazers, heftige gitaarriffs, agressieve synths, pompende beats en zware basslines tovert de Knarsetand-machine elke zaal en festival om tot een bak kolkende energie.
Na het debuut ‘My Escape’ uit 2013 treedt de band rond componist, producer en bandleider Martijn Holtslag in twee jaar tijd 100 keer op, van 3FM en de Melkweg tot de grootste podia op festivals zoals Paaspop, ADE, Noorderslag en mainstages op de grote festivals. Na het zonlicht van de festivals duikt Holtslag de donkere krochten van zijn studio en hersenpan in. Gedesillusioneerd uit de roes van een maakbare wereld, teleurgesteld dankzij demagogische politici en slapeloze nachten, een gebroken hart, een depressie, liters escapisme en een bak flinke realiteitszin verder, vindt de onrust in Holtslags onderbuik een uitweg in een muzikale trip vol persoonlijke teksten. Met een drift om zijn rebelse waanzin en escapisme te verspreiden zoekt hij een nieuwe band bij elkaar en gaat Knarsetand de strijd aan met de waan van de dag. En jij komt mee.
Knarsetand 2.0 klinkt als een jam tussen de gitarist van Rage Against The Machine in een bad trip, de manische producer van The Prodigy, Pendulum aan de pijnstillers, live uitgevoerd door een geflipte Mexicaanse garagepunkband met twee blazers. Ben je er klaar voor?

zaterdag 21 april 2018

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 23:30

€10 vvk, €10 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: