Dit concert is zonder toegangsmaatregelen, door de capaciteit van onze zaal is testen voor toegang niet nodig.

King of the World bestaat tien jaar!

De heren pakken dan ook groots uit met de net uitgekomen plaat ‘Royal Ten’, en een DVD (najaar 2022) met daarop speciale gasten, gelinkt aan de historie van de band.
Na de oprichting in 2012 wordt de band al snel bestempeld als supergroep vanwege de immense historie die de individuele leden inbrengen. Tien jaar later zien we een band die dit stempel meer dan waar maakt en nog niets heeft ingeboet aan energie, drive en creativiteit. Vanaf de begintijd met Erwin Java en Fokke de Jong tot de huidige bezetting met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en drummer/zanger Marlon Pichel, staat KOTW voor kwaliteit roots muziek van het allerhoogste niveau.

De band bouwde een dijk van een reputatie op met de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015), Cincinnati (2016) en Connected (2019). Alle albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op festivals als het North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen, Bluesrock Tegelen en het Vienna Blues Springfestival (Wenen) heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, en vele andere. Een bevestiging dat KOTW erin geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen. De band heeft er ook al verscheidene TV en radioshows op zitten waaronder Vrije Geluiden (TV), Pauw en Witteman (TV 2x), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé́ (radio).

De band ontving in tien jaar tijd vele Blues Awards (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band). Sinds het toetreden van Stef Delbaere wordt hij gerekend tot de top van de “Beste Blues/Rock Gitaristen Benelux”. (Gitarist Magazine 2019 en 2020).

De tien jarige jubileum CD toont een volwassen en geïnspireerde band met nieuwe nummers geschreven in het Corona tijdperk waarin de bandleden gedwongen thuis zaten. De energie en drang om te spelen voel je in de nummers die behoren tot het beste materiaal dat de band voortbracht in haar tien jarig bestaan. King of the World, een Koninklijk monument in de Nederlandse muziekwereld!

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase.

vrijdag 01 april 2022

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€15 vvk, €17,50 deur

Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: