Let op: Dit optreden is eerder verplaatst van 15 november 2020, 21 mei 2021 en 30 oktober 2021. Eerder gekochte tickets voor deze show blijven geldig voor de nieuwe datum op vrijdag 16 september 2022. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht (houdt ook je spamfolder in de gaten).

King King komt terug naar Drachten

King King is op dit moment één van de meest gevraagde bluesbands uit het Britse bluesfestivalcircuit. De band speelde de afgelopen jaren op gerenommeerde bluesfestivals als Great British Rhythm and Blues Festival, Edinburgh Jazz and Blues Festival, Abertillery Festival, Glastonbury en Blues Peer.

Een paar jaar terug sleepte King King maar liefst vijf British Blues Awards in de wacht. Frontman Alan Nimmo, bekend van de Nimmo Brothers, is de drijvende kracht achter de band. King King heeft inmiddels vier studioalbums op zijn naam staan. Hun debuutalbum ‘Take My Hand’ werd meteen door de bluesrock community omarmd. ‘Exile & Grace’ (2017) kreeg lovende recensies en werd onderscheiden met de titel Classic Rock’s Blues Album of the Year en betekende de doorbraak van de band. In datzelfde jaar mochten wij King King ook in Iduna ontvangen voor een heerlijke energieke show.
Begin dit jaar heeft de band voor het eerst sinds Exile & Grace nieuw materiaal uitgebracht; de single ‘I Will not Fall’, dat smaakt naar meer!
Alan Nimmo is gezegend met een enorme dosis charisma. Met King King omringt hij zich met sterke allround bluesmuzikanten die samen een krachtige en onweerstaanbaar funky en bluesy sound neerzetten.

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase.

vrijdag 16 september 2022

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€18 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: