Meervoudig Blues Award winnaar King King komt met nieuw album

Men kan gerust stellen dat de Britse bluesband King King wel een van de meest succesvolle bluesrockbands is, zowel in Groot Brittannië als op het Europese vasteland. Vorig jaar september werd dat bevestigd met maar liefst vijf (!) British Blues Awards die door het kwartet in de wacht werden gesleept. Album van het jaar, beste zanger Alan Nimmo, beste song Rush Hour, beste bassist Lindsay Coulson en de Award voor de beste songwriting van het jaar.
Met hun debuut album ‘Take My Hand’ maakte de band direct indruk. Dit uitstekend ontvangen album werd al snel gevolgd door ‘Standing In The Shadows’ in 2013 en ‘Reaching For The Light’ in 2015, met showstoppers als You Stopped The Rain en Rush Hour. Vrijdag 6 oktober zal het vierde studio album“Exile & Grace” worden gereleased, wat uiteraard aanleiding is voor deze Europese tour!
Frontman Alan Nimmo is met zijn grote charisma de drijvende kracht achter de band. Hij is in Europa vooral bekend van de Nimmo Brothers en zijn duidelijke stijl en stem zijn onmiddellijk herkenbaar. Met King King omringt hij zich met sterke allround bluesmuzikanten die samen een krachtige en onweerstaanbaar funky en bluesy sound neerzetten.

“Geen onversneden blues maar een stevige pop- en rockvariant met af en toe een snuifje soul.” – Lust For Life
“Alan Nimmo is nog steeds een zanger met een enorme bak blues en soul in zijn stem en er zijn prima eigen composities.” – File Under
“King King are the hottest draw in British bluesrock.” – Classic Rock Blues

Het voorprogramma wordt ingevuld door Bail, een Nederlandse band die volgens eigen zeggen southern rock, stoner en bluesrock in de mix gooit om er uiteindelijk uit te komen als groovende southern fueled bluesrock-formatie. En met die beschrijving slaan de heren de spijker strak op de kop.

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase

vrijdag 03 november 2017

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€15 vvk, €16 deur

Bestel hier je ticket

Artiesten: