Met klassiekers als Wintertime, Starlight Dancer en vooral Ruthless Queen is Kayak niet meer weg te denken uit de populaire Top 2000. Met het nieuwe album ‘Seventeen’ op zak komt de Nederlandse progressieve rockband op zaterdag 2 februari naar Poppodium Iduna!

Een nieuw album, een nieuwe band en hernieuwde creativiteit en energie. Oprichter Ton Scherpenzeel heeft met Kayak een nieuwe frisse start gemaakt! Begin dit jaar kwam de band met het album “Seventeen” op het prestigieuze Inside Out Label en een nieuwe line-up bestaande uit zanger Bart Schwertmann, gitarist Marcel Singor, bassist Kristoffer Gildenlöw en drummer Collin Leijenaar. Op het enthousiast ontvangen Seventeen laat Kayak horen dat de band in al die jaren nog niets aan creativiteit is verloren en dat men nog lekkere stevige progrock maakt met een pop randje. Een progplaat die niet verzandt in lange opera stukken maar een heerlijke balans vindt in vlotte rockers en sterke epische gelaagde tracks.

Kayak werd opgericht in 1972 door de keyboardspeler/componist Ton Scherpenzeel en drummer/componist Pim Koopman, samen met zanger Max Werner, gitarist Johan Slager en bassist Cees van Leeuwen. Ze werden in het begin vergeleken met bands zoals Yes en Focus, maar ze kregen al snel hun eigen stijl in de symfonische rock te pakken. Ze veroverden de Verenigde Staten met hun single Want You To Be Mine in 1978 en Nederland met het succesvolle album Phantom of the Night, dit album werd zelfs platina.

zaterdag 02 februari 2019

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€25 vvk, €27,50 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: