HOOFDPODIUM
22:30 – 23:30 Wild Romance
20:55 – 21:40 JW Roy & The Royal Family
19:00 – 20:00 Tangarine

BEATPODIUM (powered by: friese poort)
21:45 – 22:25 The Tibbs
20:05 – 20:50 The Hackensaw Boys
18:20 – 18:55 Electric Hollers

De Jûn fan Peije is het feestelijke, gratis toegankelijke en afsluitende avondprogramma rondom het Peije Dei straatfestival , georganiseerd door Poppodium Iduna in het Thalenpark. Dit jaar vindt Peije Dei en het daarop volgende De Jûn fan Peije plaats op zaterdag 3 juni 2017.
De Jûn fan Peije trok afgelopen jaren zo’n 3000-5000 bezoekers en vindt plaats in de achtertuin van Iduna, het Thalenpark, van 18.00-23.30 uur. Uiteraard zorgen we ook dit jaar weer voor toffe acts die muzikaal passen bij het karakter van Peije Dei!

Hoofdacts dit jaar zijn folkband Tangarine en de rockers van (Herman Brood’s) Wild Romance. Zij zullen bijgestaan worden door de Nederlandse americana-sensatie JW Roy & The Royal Family, het Amerikaanse folk/bluegrass ensemble Hackensaw Boys, soulband The Tibbs en lokale helden Electric Hollers, die momenteel in de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân zitten.

Tangarine brak door als huisband van DWDD en wordt geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan, Simon & Garfunkel en Neil Young. Voor hun nieuwste album There and Back dook de tweeling de studio van Calexico in waar het album in samenwerking met de oprichters John Convertino en Joey Burns van de beroemde Amerikaanse band werd gemaakt. Uiteraard komen de broers met volledige band naar Jûn fan Peije!

Iedere rockliefhebber kent The Wild Romance sowieso al als begeleidingsband van Herman Brood. De band ging de geschiedenis in als een absolute live-sensatie met vele hits en onder aanvoering van Dany Lademacher en David Hollestelle herleeft de glorie!

Peije Dei is al ruim tientallen jaren een belangrijk en goed bezocht evenement in de culturele zomer in Drachten. Peije Dei vindt overdag plaats en wordt georganiseerd door winkeliersvereniging H & I. Ooit begonnen als een feestje voor harmonica en trekzakken is het straatfestival inmiddels uitgegroeid tot een drukbezocht evenement waarbij Poppodium Iduna sinds 4 jaar een afsluitend avondprogramma in het Thalenpark programmeert.

zaterdag 03 juni 2017

Aanvang: 18:00 - 23:30

Gratis


Artiesten: