Tijdschema:
17:45 – 18:15 Maaris
18:35 – 19:15 Cordovas
19:45 – 20:30 Tim Knol
21:00 – 22:00 Tim Akkerman Sings the Boss
22:30 – 23:30 Gruppo Sportivo

Ook dit jaar organiseert Poppodium Iduna weer het gratis toegankelijke festival Jûn fan Peije in haar achtertuin, het Thalenpark. Vanaf 17.30 uur kan het publiek genieten de hele avond genieten van heerlijke americana, blues, country en rock met onder anderen Tim Knol, Gruppo Sportivo en Tim Akkerman sings The Boss!
Tim Knol kennen we als de man met een stem van goud en een ‘oude ziel’. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Sinds zijn doorbraak in 2010 volgden vele radio- en tv-optredens en een explosie van optredens en festivals zoals Pinkpop en Lowlands. Begin dit jaar lanceerde hij zijn vierde album ‘Cut the Wire’, een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt.
Tim Akkerman brengt samen met zijn band een muzikale ode aan zijn held Bruce Springsteen in ‘Tim Akkerman sings The Boss’! De oud-zanger van de Haagse rockband Di-rect is al zijn hele leven fan van Springsteen, sterker nog: songs als The River en Badlands staan volgens Tim aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling. Wat begon met een eenmalige ode aan zijn grote inspirator live willen brengen, is ontaard in een tour langs (uitverkochte) clubs en festivals en mag daarom niet in Drachten ontbreken.
Gruppo Sportivo zal deze editie van Jûn fan Peije afsluiten; het legendarische muziekgezelschap treedt namelijk weer op! Na eind 2013 vier jaar een studio-only band geweest te zijn, is een combinatie van een nieuw album met veel live-shows voor de dames en heren geen moeilijke stap om te nemen. Met het kersverse album ‘GREAT’ op zak zien we Gruppo met veel liefde bij ons op het podium!
Bovenstaande acts zullen deze avond worden bijgestaan door The Cordovas uit de VS en lokale openers Maaris.

Jûn fan Peije vormt het afsluitend avondprogramma van Peije Dei; het evenement wat wordt georganiseerd door winkeliersvereniging H & I en overdag plaats vindt in het centrum van Drachten. Ooit begonnen als een feestje voor harmonica en trekzakken is het straatfestival inmiddels uitgegroeid tot een drukbezocht evenement.

zaterdag 09 juni 2018

Aanvang: 17:30 - 23:30

Gratis


Facebookevent

Artiesten: