Dikke bam! JP & The Seeger Session Band krijgt een herstart en doet een van de eerste shows in Iduna.

Geïnspireerd door folkzanger Pete Seeger vertolkt een spetterende veertienkoppige band op een geheel eigen manier de belangrijke folkklassiekers uit de vroege 20e eeuw. Protestsongs met een sociaal verbindend karakter en maatschappelijke thema’s die tot op de dag van vandaag actueel zijn. Onder leiding van frontman JP de Klerk blaast de band je omver met een mix van americana, country, gospel, new orleans jazz en alles daartussenin.

Na een spetterend bestaan van tien jaar, nam JP & The Seeger Session Band in 2018 officieel afscheid van hun publiek in een bomvolle Spot in Middelburg. Het was aanvankelijk niet de bedoelding dat het project zo lang zou bestaan, maar door het grote succes liep het allemaal compleet uit de klauwen. Na tien jaar, drie theatertours in Nederland en festivaloptredens in Denemarken, Noorwegen en Ierland was het mooi geweest: frontman JP de Klerk richtte zich in kleinere formatie op zijn Nederlandstalige repertoire en vele bandleden hadden inmiddels andere muzikale uitdagingen gevonden. Een reünie tijdens de 50ste verjaardag van het Deense Skagenfestival afgelopen zomer was het vonkje dat het vuur weer deed oplaaien en dit jaar komt de viertienkoppige formatie terug naar de podia met hun nieuwe show The Land of Hope and Dreams Tour, een mix van oude krakers en nieuwe knallers.

“Het wordt een show vol hoop en positieve energie”, zegt frontman JP. “Deze tijden van enorme inflatie, klimaatverandering en grote maatschappelijke verdeeldheid zorgen bij veel mensen voor een donkere blik op de wereld. Onze muziek kan een lichtje zijn in die duisternis. Wij bouwen een feest met ons publiek, maar we bezingen ook thema’s die vroeger maatschappelijk waren en dat nu weer zijn.”

zondag 16 april 2023

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 17:45

€ 20,- vvk, € 23,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: