Jennie Lena ‘stands out!’. Ze is een eersteklas vocalist & live performer en groeide op met een rijk pallet aan muzikale stijlen: soul, rhythm & blues, gospel en funk.

Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar geweldige stem en haar manier van songwriting. Welke stijl ze ook zingt, haar stem ís haar stijl. Thema’s als leven, dood, eigenwaarde, liefde en de constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen. Jennie verrast haar publiek keer op keer met haar rauwe, Amsterdamse flair en humor.

In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze als independent artiest haar eigen liedjes ging schrijven en er het podium mee opging. In 2010 bracht ze voor het eerst een door haar zelf geschreven Album uit.” Ze werd snel opgemerkt en haar carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Er volgde optredens in vele hoofdsteden in Europa, (L’Olympia Parijs), Azië en de Verenigde Staten, waaronder het het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York). Jennie opende voor Joss Stone, die haar uitnodigt om mee te gaan op haar Europese tour. Haar definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar vertolking van ‘Who’s Loving You’ en ging onmiddellijk viral. De video is inmiddels meer dan 50 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziek blogger Perez Hilton schreef: Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!’ Er volgde een solo tour door de USA en een samenwerking met de bekende Amerikaanse band Postmodern Jukebox.

In 2021 bracht Jennie het album Jennie Lena Sings Michael Jackson uit. Het album, dat in 2022 ook op LP verschijnt, werd gevolgd door een theatertour die in mei 2022 eindigt. Jennie: “ De stem van de ‘jonge Michael’ was altijd mijn grootste inspiratie en zo ontdekte ik tijdens het zingen van zijn nummers mijn eigen stemgeluid. Zijn muziek en vocale inspiratie zitten in mijn DNA verweven. Deze muziek is wie ik ben”.

Met haar nieuwe band ‘Jennie Lena & The Free Souls’ gaat Jennie in 2023 touren en ook verschijnt er nieuwe muziek.

Inge van Calkar
Niemand minder dan Inge van Calkar is het voorprogramma. De veelzijdige Groningse muzikante beheerst verschillende genres zoals pop, rock, alternatief en disco. Soms fluistert ze in je oor, soms slaat ze je om de oren met indierock met zelfs een vleugje postpunk. Maar altijd is Inge Inge: ‘mijn muziek mag over van alles gaan, behalve over geklaag en liefdesverdriet’. De band is de laatste jaren uitgegroeid tot een energieke act met een sterke live reputatie. Met voormalige leden van Make Believe en de Duitse soulband tok tok tok staan zij garant voor een vette beat, scheurende gitaren en synthesizers, maar ook voor een reeks aan visuele elementen en kleine grapjes. In 2021 was ze al eerder te zien in Iduna, toen snel uitverkocht door de beperkte capaciteit vanwege de Covid 19-pandemie. Dus grijp je lans en zorg ervoor dat erbij bent.

vrijdag 20 oktober 2023

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€ 18,- vvk, € 20,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: